Vodafone potichu spustil službu OneNumber pro hodinky Samsung Galaxy Watch

aktualizováno o vyjádření zástupců T-Mobile a O2
Vodafone potichu spustil službu OneNumber pro hodinky Samsung Galaxy Watch
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Služba vyžaduje hodinky podporující eSIM a konektivitu LTE
  • První tři měsíce OneNumber jsou zdarma, následně je vyžadován měsíční poplatek ve výši 99 Kč

Majitelé vybraných chytrých hodinek Samsung Galaxy Watch, kteří zároveň využívají služeb operátora Vodafone, mohou jásat, neboť byla oficiálně spuštěna služba OneNumber. Ta umožňuje sdílet jedno telefonní číslo na telefonu i hodinkách, což ocení například sportovci, kteří s sebou nechtějí všude nosit telefon, ale i kdokoliv, kdo nemá smartphone neustále po ruce.

Služba OneNumber, kterou si lze momentálně aktivovat na 3 měsíce zdarma (poté za měsíční poplatek ve výši 99 Kč, viz vodafone.cz), vyžaduje chytré hodinky Galaxy Watch s podporou eSIM (tedy LTE verzi) a neomezený tarif od Vodafonu. Mezi podporovanými modely najdeme LTE provedení hodinek řady Galaxy Watch3, Galaxy Watch4 i Galaxy Watch5. Nedávno uvedená série Galaxy Watch6 mezi podporovanými zařízeními prozatím není, lze však předpokládat, že se zde brzy objeví. Za zmínku rovněž stojí upozornění operátora, že pro zařízení koupená mimo Vodafone a Českou republiku nelze zaručit funkčnost služby.

Jelikož naše čtenáře bude jistě zajímat i dostupnost služby OneNumber u Apple Watch, přikládáme oficiální vyjádření zástupce operátora Vodafone: Podporu eSIM pro Apple Watch máme po všech stránkách připravenou. Čekáme nyní na odemčení této služby ze strany společnosti Apple. O spuštění služby budeme zákazníky včas informovat.

Vyjádření T-Mobile

Operátor T-Mobile prozatím tuto službu pro hodinky Samsung Galaxy Watch nenabízí, na řešení se však podle zástupce firmy usilovně pracuje.

Stav u O2

Operátor O2 představil možnost využívat jedno telefonní číslo na smartphonu a hodinkách Samsung Galaxy Watch jako první na našem trhu se spuštěním v loňském červnu. Všem novým zákazníkům, kteří si službu O2 Chytré hodinky aktivují, dává operátor službu na 2 měsíce zdarma. Poté stojí volání, data a SMS 99 Kč měsíčně. Službu si zákazníci mohou aktivovat sami v mobilní aplikaci výrobce hodinek jako doplněk k tarifu, viz o2.cz. Podobně jako u operátora Vodafone jsou kompatibilní LTE modely z řady Samsung Galaxy Watch4 a vyšší a službu lze aktivovat u všech tarifů mobilního volání, které obsahují datovou službu.

Diskuze ke článku
David Nagy
David Nagy
👏 Super teď ještě aby tohle udělal T-mobile ale to je v nedohlednu 😔😡
Vladimír Kasík
Vladimír Kasík
Konečně, ale proč ta podmínka neomezeného tarifu ?
Jiří Prokop
Jiří Prokop
Vidím to ve službách již týden..
Hakus von Tyros
Hakus von Tyros
No, pokud se dívám do aplikace Můj Vodafone, tak nabídka hodinek Galaxy žádná.
V prodejně Vodafonu (Hradec Králové) mi bylo řečeno, že hodinky ještě nemají ani v centrálním skladu.
Jako vždy, zmatek v řadách Vodafone.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze