Veletrh IFA 2013 už dnes: přehled očekávaných novinek

2

Populární berlínský veletrh IFA 2013 je za dveřmi a je tak nejvyšší čas si shrnout, na jaké novinky se můžeme těšit. Stejně jako v předchozích letech, se i letos bude nejvíce angažovat dvojice Samsung a Sony. Své novinky by však mohl ukázat také Asus, Lenovo či LG. Veletrh začíná již příští týden.

Berlínský veletrh IFA se vždy koná na přelomu srpna a září. Letos to vyšlo na první zářijový týden. Samotný veletrh probíhá od 6. do 11. září, což je období veřejné části, kdy se na veletrh může podívat každý. Pro novináře a představování novinek jsou nicméně důležitější dva dny předcházející, tedy 4. a 5. září. V těchto proběhne většina důležitého a odhalí se nám novinky. Na jaké se tedy můžeme těšit?

Alcatel

Své kousky na veletrhu chystá prezentovat také Alcatel. Těsně před začátkem berlínské výstavy jsme se dočkali představení novinek One Touch Idol S s velkým HD displejem a také očekávané varianty One Touch Idol Mini se 4,3palcovým displejem. Alcatel se také angažuje na poli tabletů a představil One Touch EVO 8 HD s osmipalcovým displejem či podporou LTE.

Acer

S novým tabletofonem by se měl vytasit Acer, který má v plánu představit model Liquid S2. Ten nabídne opravdu velký displej s úhlopříčkou 5,98 palce a FullHD rozlišením. Výbava šplhá do nejvyšších sfér, neboť procesor bude zřejmě Snapdragon 800 s taktem 2,3 GHz, paměť RAM nabídne hodnotu 2 GB a dojde i na LTE. Acer prozatím neoznámil, že by chystal tiskovou konferenci.

Čtěte: Přichází 5,98palcový Acer Liquid S2 – krásný tabletofon s přemrštěnou cenou

Asus

Od Asusu se možná dočkáme hned tří novinek. Spekuluje se o novém FonePadu HD 7, který by měl nabídnout až 32 GB interní paměti, Android 4.2, dvoujádrový procesor Intel Clover Trial Plus či IPS HD displej. Doplnit by jej mělo duo tabletů řady MeMo Pad a konkrétně osmipalcová HD varianta a desetipalcová HD varianta. Tisková konference Asusu je naplánována na 4. září od 19:00 našeho času.

Přečtěte si: Asus FonePad HD 7, MeMO Pad HD 8 a 10: ukáží se v Berlíně?

HP

Nového tabletu bychom se měli dočkat také od společnosti Hewlett Packard. Ta připravuje osmipalcový tablet Slate Pro 8 s procesorem nVidia Tegra 4, silnou baterií a také Androidem 4.2 Jelly Bean. HP vlastní tiskovou konferenci neplánuje, a tak se novinky možná dočkáme tiše pouze formou představení na stánku.

Tip: HP Slate Pro 8: Tegra 4 a osm palců možná už na IFA v Berlíně

LG

Aktivně by se veletrhu mělo účastnit jihokorejské LG. S sebou by mělo přinést třetí generaci tabletofonu Vu, která by se údajně již měla více zaměřit na evropské trhy. Téměř jistě také uvidíme nejvyšší model řady Optimus L, Optimus L9 II, který již byl částečně představen. Nabídne 4,7palcový HD displej, dvoujádrový procesor s taktem 1,4 GHz či infračervený port. Kromě dvou telefonů uvidíme i tablet G Pad 8.3, kterým se LG vrací po několika letech mezi tablety.

LG G Pad 8.3 a Optimus L9 II

Nepřehlédněte

Samsung

Dost možná největší pozornost bude věnována jihokorejskému Samsungu, který již potvrdil, co na veletrhu představí. Můžeme se tradičně těšit na nový Note, konkrétně na Galaxy Note III, který například nabídne 5,68palcový FullHD displej, procesor Snapdragon 800 či 3 GB RAM. Kromě této novinky se dočkáme také chytrých hodinek Galaxy Gear, které bude pohánět Android a zřejmě nabídnou 2,5palcový OLED displej. Tisková konference Samsungu je v plánu ve středu 4. září v 19:00 našeho času.

Samsung Galaxy Note III

Nepřehlédněte

Sony

Tradičně štědré je po stránce nových telefonů na veletrhu IFA také japonské Sony. Letos bychom se měli dočkat fotomobilu Xperia Z1 s 20megapixelovým fotoaparátem a voděodolností, který byl dlouhou dobu znám pod označením Honami. V posledních dnech také sílí spekulace o mini variantě tohoto fotomobilu. I ta by se na IFĚ mohla objevit. Tisková konference proběhne již ve středu 4. září od 16:30 našeho času.

Sony Xperia Z1

Nepřehlédněte

Na veletrhu IFA 2013 budou samozřejmě vystavovat i další výrobci. Svůj stánek nabídne finská Nokia, u které uvidíme novinky Lumia 625 a Lumia 1020. Tiskovou konferenci má v plánu například i čínské Lenovo, u kterého však prozatím o žádné novince nevíme. Bezpochyby v Berlíně nebudeou chybět ani čínské duo ZTE a Huawei.

Redakce mobilenet.cz se samozřejmě bude hlásit přímo z centra dění. Přineseme vám on-line přenosy při představování nových telefonů, živé fotografie, videopohledy a samozřejmě první dojmy. Neochudíme vás ani o náš blog, do kterého budeme přidávat aktuální informace a fotografie z dění. Nezapomeňte nás proto sledovat, ať vám žádná novinka neunikne.

Článek postupně doplňujeme o nové informace