Samsung Galaxy Gear: informace o výbavě chytrých hodinek

11

Chytré hodinky se již velmi brzy stanou nový stíhacím závodem mezi předními výrobci mobilních telefonů. Chystá je samozřejmě také jihokorejský Samsung, zřejmě je pojmenuje Galaxy Gear a my dnes nahlédneme pod pokličku výbavě těchto chytrých hodinek.

Apple, LG a Samsung. Tato trojice údajně usilovně pracuje na svých chytrých hodinkách. Nejblíže uvedení by dle spekulací měly být právě od posledně jmenovaného výrobce. Chytré hodinky Samsung Galaxy Gear by měly nabídnout 2,5palcový OLED displej čtvercového tvaru s rozlišením 320 × 320 pixelů. O pohon hodinek by se měl postarat procesor Exynos 4212, který byl mimochodem použit v mezinárodní verzi Samsungu Galaxy S III. Nabídne dvě jádra a takt 1,5 Ghz. K ruce mu bude 1 GB RAM a grafický akcelerátor Mali-400 MP4. Operačním systémem bude Android 4.1 či 4.2. Pravděpodobněji se jeví novější alternativa.

ilustrační obrázek

Poslední spekulace hovoří také o přítomnost fotoaparátu a také malého reproduktoru, který by měl být ve sponě hodinek. Postrádat nebudete akcelerometr a dostane se také na ovládání gesty. Naopak údajně nebude možné na hodinkách zadávat text. Přesto budou už v základu předinstalovány aplikace Facebook a Twitter. Samozřejmostí je Bluetooth 4.0 LE. Ke spojení s telefonem bude zapotřebí aplikace Samsung Watch Manager, která bude zřejmě dostupná výhradně v obchodě Samsung Apps. To by znamenalo, že pro plnou funkčnost hodinek Galaxy Gear by uživatel musel nutně vlastnit i telefon či tablet s Androidem od Samsungu.

K představení hodinek Samsung Galaxy Gear by mohlo dojít již 4. září ve večerních hodinách, kdy Samsung pořádá tiskovou konferenci v Berlíně. Hodinky by tak mohly doprovodit novinku Galaxy Note III, která bude již jistě ve zmíněný den odhalena.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Kotlik Martin
Kotlik Martin
Bez vodotrysku nekupuju.
Hany
Pokud vím tak spíš Galaxy s2. Můj bývalý mezinárodní android Galaxy s3 měl 4- jádrový procesor..... Takže se přikláním k variantě : Výkon S2, nabíjení po půl dni. :-)
Filip Hoang
Filip Hoang
Nic proti, ale mají to být přeci stále jen "hodinky", které mají sloužit především pro notifikace a některé činnosti po propojení s telefonem, tak nač tam cpou tolik věcí? Však to většina ani nevyužije a navíc se to jistě prodraží... A 2,5" display také není zrovna nejmenší...
Michael Vávra
Michael Vávra
Typický Samsung: na hodinky obrovský 2,5'' displej a na papíře přehnané specifikace pro katalogové zákazníky, které postrádají v hodinkách smysl... :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze