HP Slate Pro 8: Tegra 4 a osm palců možná už na IFA v Berlíně

Výstava IFA2013 se blíží mílovými kroky a již za 14 dní se otevřou brány berlínského výstaviště. Podle všeho nás čeká opravdu velká porce zajímavých zařízení. Tím posledním odhalením, které tam pravděpodobně spatříme, je tablet od firmy Hewlett Packard.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 
Tablet se objevil ve výsledkové listině benchmarkového programu Bench GFX, kde vystupuje pod jménem HP Slate Pro 8 a kódovým označením Bodhi. Zajímavostí jsou specifikace tabletu, které z výsledků můžeme vyčíst.

hp_slate_8_pro_gfx

Tablet dostane osmipalcový displej s rozlišením 1600x1200 pixelů, což představuje 250 ppi. Další informací, kterou z výsledků benchmarku můžeme vysledovat, je použitý procesor, což by měl být Tegra 4 s maximální frekvencí 1,8 GHz. Dále zde najdeme akumulátor s kapacitou 5000 mAh, 2GB RAM, a microSD slot na paměťové karty. HP Slate Pro 8 poběží na operačním systému Android 4.2.2, ale očekává se, že v době prodeje již dostane aktualizaci na nejnovější Android 4.3 Jelly Bean.

TIP: HP Slate 21: AiO s Tegrou 4 a 21,5palcovým displejem

Společnost Hewlett Packard se, jak se zdá, poučila ze svých chyb a představí velmi zajímavé zařízení s vynikajícím výkonem a stále populárnější osmipalcovou úhlopříčkou. Jako vždy však bude nejvíce záležet na ceně a celosvětové dostupnosti představeného tabletu.

zdroj: notebook italia