Sony Xperia Z1 mini: známe důležité specifikace (5x aktualizováno)

Japonské Sony před několika dny na veletrhu IFA 2013 v Berlíně představilo svou novou vlajkovou loď Xperii Z1. Ještě předtím se však spekulovalo o tom, že výrobce má v plánu i zmenšenou verzi Honami mini. Jejím trumfem by měla být výbava bez kompromisů, kde se objeví procesor Snapdragon 800, LTE či 20,7megapixelový fotoaparát. Displej nabídne 4,3 palce, což přinese kompaktnější rozměry.

Aktualizováno 7. 10. 2013

Po několika dnech tu máme další střípky informací o Xperii Z1 mini, která se také označuje Xperia Z1 f. Toto označení nalezneme právě uniklém dokumentu japonského operátora NTT DoCoMo. Tentokrát dokument odhalil čtyři různé barevné varianty, které můžeme spatřit na fotografiích. Spekuluje se také o představení. Aktuálně padlo datum 10. říjen, kdy tamní operátor odhaluje své zimní novinky. Vyvstává rovněž otázka, zda bude mini varianta Xperie Z1 dostupná globálně nebo pouze pro Japonsko.

Aktualizováno 30. 9. 2013

Dlouhé tři týdny jsme o mini variantě vlajkové lodi Xperia Z1 neslyšeli. Dnes však unikl zajímavý dokument japonského operátora NTT DoCoMo, na kterém se nachází právě modelu Xperia Z1 mini, o kterém se již od srpna spekuluje. V něm se můžeme dočíst, že i menší model by měl nabídnout 20,7megapixelový fotoaparát či procesor Snapdragon 800 s taktem 2,2 GHz. Displej se však zmenší a nabídne úhlopříčku 4,3 palce a rozlišení 1280 × 720 pixelů. Klesne kapacita baterie a to z 3 000 mAh na 2 300 mAh.

Neméně důležitá je také certifikace IP58, tudíž i mini varianta přežije polití či ponoření do vody, za což Sony chválíme. Dokument prozradil také rozměry. Xperia Z1 mini by měla mít na výšku 127 milimetrů, šířka bude činit 64,9 milimetrů a tloušťka příjemných 9,4 milimetrů. Abyste si vše dokázali představit, velikost bude takřka shodná s Xperií L. Zdá se také, že se mini varianta dočká také pestrých barevných variant. Nezbývá než doufat, že se informace potvrdí oficiálně a novinka se dostane také na náš trh.

Aktualizováno 10. 9. 2013

Po dvou týdnech o sobě dává znovu vědět Xperia Honami mini, což by měla být zmenšená varianta již představeného modelu Xperia Z1. Výbava by měla být takřka úplně shodná, tedy silný procesor Snapdragon 800, LTE či 20,7megapixelový fotoaparát. Vše však bude zabaleno v menším těle, kde se úhlopříčka displeje zastaví na 4,3 palcích. Nyní máme možnost vidět Honami mini ve fialové variantě ve společnosti Xperie Z1. K představení Honami mini zřejmě dojde za pár měsíců, konkrétně v lednu na veletrhu CES 2014 v Las Vegas.

Honami mini ve fialové spolu s Xperiemi Z1

Aktualizováno 28. 8. 2013

Mini verze fotomobilu Xperia Z1 o sobě dává znovu vědět. Opět máme možnost vidět, že design se bude shodovat s větším modelem. Nová fotografie odhaluje informační LED diodu, která neodmyslitelně patří k telefonům Sony. Mimo to vidíme také umístění micro USB konektoru na levém boku. Ten bude navíc schovaný pod krytkou a my si tak můžeme zaspekulovat, že i Honami mini bude voděodolná.

Aktualizováno 26. 8. 2013

Na internetu se dnes objevila dvojice fotografií, která by mohla zachycovat připravovaný model Xperia Honami mini. Uniklé snímky nicméně nejsou příliš kvalitní a žádných detailů se nedočkáme. Díky porovnání s BlackBerry Q10 se však můžeme zaměřit na rozměry zmenšeného fotomobilu, které poodhalují výšku zhruba 109 milimetrů a šířku necelých 58 milimetrů. K představení by možná mohlo dojít již 4. září na veletrhu IFA v Berlíně.

Původní informace z 19. 8. 2013

Tip: Sony představí 20Mpx model Honami a další novinky 4. září

Avšak mini vlajkový model v podání Sony by se měl od jiných již prodávaných konkurenčních „mini“ smartphonů (HTC One mini, Samsung Galaxy S4 mini apod.) zásadně odlišovat. Jeho výbava by se totiž navzdory menším rozměrům neměla v zásadě příliš změnit. Nejnovější verze operačního systému Android, výkonné čtyřjádro Snapdragon 800 a 20,7 Mpx fotoaparát by měli zůstat beze změny. Uzpůsobí se pouze rozlišení displeje, které z full HD poklesne na HD a baterie, která nabídne namísto 3050 „jen“ 2400 mAh. Tyto rozdíly by se ovšem měly vykompenzovat v prvním případě menší úhlopříčkou displeje 4,3 palce (jemnost bude velmi podobná jako u 5 palcového 1080p displeje) a ve druhém podobnou spotřebou energie právě díky menšímu displeji a nižšímu rozlišení.

Větší, nikoliv však lepší bratříček Honami na uniklých špionážních fotografiích

Bude zajímavé sledovat, jak se Sony v případě tak podobných parametrů popere s cenovým odstupňováním těchto dvou modelů. Dá se ale očekávat, že od sebe nebudou dál než v rozmezí 3 tisíc korun.

Čtěte také - Sony Xperia Z1: unikly kompletní specifikace (17x aktualizováno)

Sony Honami mini s prozatímním kódovým názvem Ray3 zatím nezná své přesné datum představení a fanouškové japonského výrobce tedy mohou prozatím jen doufat, že se bude shodovat se dnem představení většího bratříčka, tedy 4. září 2013. Nezapomeňte nám také do diskuze pod článkem napsat, co si o taktice stejně vybavených velkých a zmenšených modelů myslíte.

Zdroje: phonearena.com, xperiablog.net, xperiablog.net, xperiablog.net

Diskuze ke článku
peebee
Otazne je ci kedy bude predstavena. A ci to zase nepokaslu tym ze sa bude predavat len na vybranych trhoch. Ak vsetko bude ako sa pise v clanku, tak je to moj buduci mobil.
Kotlik Martin
Kotlik Martin
Přesně, jestli to u nás budou prodávat a v nějakém reálném čase, tak to bude prostě pecka mobil ...
Xperia
No tak pokud by to byla pravda tak by to byl kousek železa, který by stál za to, výkon, rozměry, odolnost, co víc si přát ;)
Katka
Musim priznat, ze me tato informace ( ze by vybava mela zustat temer stejna ) velmi potesila. Do ted jsem zatim nenasla "mini" verzi u jinych firem, prave proto, ze ta vybava pokulhavala za vlajkovymi modely....... Je to skoda, protoze by se zajiste prodavali jeste lepe ( me jako zene jsou telefony vetsi, nez 4,3 " proste moc velke..... budu se tesit na predstaveni tohoto noveho Sony telefonu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze