V USA je v módě nová zkratka „Hey Siri, zastavila mě policie.“ Co všechno umí?

13
V USA je v módě nová zkratka „Hey Siri, zastavila mě policie.“ Co všechno umí?
Fotografie: @brehmlin
  • Zkratku vytvořil Robert Peterson před dvěma lety
  • Po vyslovení „Hey Siri, I'm getting pulled over“ se ztlumí jas displeje a začne se natáčet video na selfie kamerku
  • Zkratka přináší také několik dalších užitečných funkcí

Pokud jste v průběhu několika posledních týdnů nepřebývali na opuštěném ostrově bez internetu, jistě jste zaregistrovali vlnu bouřlivých protestů (nejen) na území USA, kterou odstartovala tragická smrt George Floyda. V souvislosti s všeobecným problémem policejního násilí a nepřiměřeného použití síly, které je v Americe takřka na denním pořádku, vytvořil uživatel Robert Peterson zajímavou zkratku. Kuriózní je, že zkratka vznikla již v roce 2018 a funguje v podstatě jako černá skříňka, která zaznamená skoro vše, co se při zastavení policí může odehrát. Po vyslovení magické formule „Hey Siri, I'm getting pulled over“ se spustí hned několik funkcí naprogramovaných ve zkratce.

Které to jsou, ptáte se? V prvé řadě se ztlumí jas displeje a zastaví se přehrávání hudby. Následně se spustí nahrávání videa čelní kamerkou. Uživatel může zároveň aktivovat automatické odeslání své lokace (včetně kopie nahrávaného videa) některému z nouzových kontaktů (u těchto kroků je však potřeba potvrdit několik vyskakovacích oken).

Pokud si chcete zkratku nainstalovat, je potřeba, abyste vlastnili iPhone vybavený iOS 12 (nebo novějším) a také měli nainstalovanou aplikaci Zkratky. Za účelem stažení samotné zkratky navštivte tento odkaz, a to přímo z prohlížeče Safari na vašem iPhonu. Dále je nutné povolit použití neověřených zkratek (jednoduše aktivujete v nastavení v sekci zkratek). Následně stačí udělit aplikaci Zkratky přístup k poloze zařízení.

Na užitečnou zkratku, jež je v podstatě ekvivalentem policejní kamery, kterou nosí příslušníci (americké) policie, upozornila na Twitteru uživatelka @sarcasticstyle.

Diskuze ke článku
Khan
Nj... v USA je ted v mode hodne veci. At si tam uziji ten svuj americkej cernej sen...
Blue Sun
-Hej, Siri, zastavila mě policie.
-Tak to si lehni na zem, ty jeden zas*** n***, nebo do tebe k*** vysypu celý zásobník.
Offecka Jablečná
Hey Siri, chce se mi srát.
Carda
Zkuste vy nudlomilové zařvat "Hey Carda" co se stane!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze