Americká armáda zakázala vojákům používat TikTok

3
Americká armáda zakázala vojákům používat TikTok
Fotografie: TikTok
  • Důvodem k zákazu jsou obavy z ohrožení kybernetické bezpečnosti
  • Zákaz se vztahuje také na zaměstnance ministerstva obrany

Původem čínskou sociální síť TikTok nesmí nadále používat vojáci americké armády. Zákaz, který vzešel z obavy o kybernetickou bezpečnost, se v současnosti vztahuje pouze na vládní smartphony. Před uvalením tohoto zákazu americká armáda paradoxně využívala extrémně populární TikTok jako prostředek k náboru nových vojáků.

Nařízení se pochopitelně vztahuje také na americké námořnictvo, pro jehož členy rovněž platí zákaz instalování této aplikace. Pokud mají aplikaci již nainstalovanou, mají nařízeno TikTok okamžitě vymazat. Podle Military.com byli rovněž informování všichni zaměstnanci Ministerstva obrany Spojených států amerických, na které se zákaz rovněž vztahuje.

Diskuze ke článku
Janek
Samozřejmě dojde na odpověď z čínské strany a další služby firem z USA, či jiné věci, budou zakázány. Ze zkušenosti je jasná jedna věc, když něco zakáže nějaký ouřad, tak se hned najde cesta jak to obejít, zakázané ovoce chutná nejvíce. Jinak je to příprava na nadcházející soudní jednání s firmou Huawei, je třeba připravit cestu a patřičně zpracovat občana, aby neměl nějaké vlastní názory...
Michal
Co je to zase za bláboly, jde o zákaz pro vojáky, aby nepoužívali tuto aplikaci. Takhle to dopadá, když chceš mít za každou cenu vlastní názor, že jsi ze sebe udělal debila, je ti jedno.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze