Smrt George Floyda okomentoval i Tim Cook. Apple dočasně zavřel své obchody

14
Smrt George Floyda okomentoval i Tim Cook. Apple dočasně zavřel své obchody
Fotografie: bloomberg.com
  • CEO Applu se vyjádřil k brutálnímu zabití George Floyda
  • Napsal dopis zaměstnancům a zároveň dočasně uzavřel některé prodejny

S ohledem na masové protesty, které vyvolala smrt Afroameričana George Floyda poté, co mu bělošský policista několik minut klečel na krku, se rozhodl Tim Cook zaslat dopis zaměstnancům. Podle agentury Bloomberg v dopise CEO společnosti Apple kritizuje jednání policisty (který byl obviněn z vraždy), ale také poukazuje na dlouhodobé rasové problémy v USA. Zároveň se v dopise zmiňuje, že Apple přispívá různým nadacím a skupinám bojujícím s rasismem a také za ochranu lidských práv obecně.

Vzhledem k bouřlivým protestům v mnoha státech USA, které doprovází násilnosti a rabování, se Apple rozhodl dočasně zavřít některé kamenné prodejny.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Pozor, smršť urážek, polopravd, omylů, lží a nenávisti od rasistických a homofobních opravdových Čechů za 3,2,1...
Petr
Nemyslím si že je toto problém spojený výhradně s rasovou nenávistí. Obecně si myslím že policisté v USA používají nepřiměřeně sílu. Viděl jsem že ve 4 zakleknuli ženu která nereagovala na výzvu zastavit vozidlo. Později se ukázalo že vozu nefungovaly brzdy.
Sil
Boze to je vlezprdelka (no i doslova). A co kdyby jednim vrzem v tom prispevku odsoudil to rabovani a nasilnosti? Hnus ta politicka korektnost.
Buran z Moravy
Ano, zákrok policistů u GFloyda byl nepřiměřený. Ale rabování a dělání bordelu na všem co přijde do cesty... Už vidím všechny ty socialjusticewarriory a jejich zastánce jak jim tleskají když kvůli nim přijdou o auto nebo zaměstnání protože jim banda nevybouřenců vypálí restauraci, obchod, kancelář,...

Ani ten samotný GFloyd by s tímto nebyl dle slov přátel a rodiny spokojený a chtěl by to řešit civilizovaně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze