Ujede Applu vlak? iPhone Fold by měl dorazit nejdříve za 3 roky

8
Ujede Applu vlak? iPhone Fold by měl dorazit nejdříve za 3 roky
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Důvodem mají být velmi vysoké nároky Applu na ohebný displej
  • Vývoj prvního modelu by měl začít nejdříve v příštím roce

Telefony s ohebnými displeji můžeme na pultech obchodů vídat už bezmála 5 let. Od té doby se zapojila celá řada výrobců, primárně pak v našich končinách Samsung, Motorola či Honor. Celosvětově však lze hovořit ještě o Huawei, Oppu, Xiaomi, OnePlus či Googlu. Paradoxně chybí Apple, který prozatím vyčkává a možná si nechává ujet vlak.

Výběr telefonů s ohebným displejem dostupných na českém trhu

Nejnovější zpráva od agentury Trend Force uvádí, že ohebný iPhone Apple nevydá dříve než v roce 2027, tedy za zhruba 3 roky. Důvodem mají být velice přísné nároky Applu na ohebný displej a spolehlivost konstrukce. Pod tím si můžeme představit to, že by Apple v ideálním případě chtěl mít zcela neviditelný ohyb na rozloženém displeji, což je v současnosti problém všech takových přístrojů, ačkoliv situace se každým rokem vylepšuje. V případě spolehlivosti konstrukce by Apple zřejmě chtěl dostát tomu, že iPhony mohou uživatelé bezpečně používat několik let a pohyblivý mechanismus na tom nic nebude měnit.

Všechny aspekty proto dle Trend Force Apple důkladně vyhodnocuje a finální rozhodnutí prozatím nepadlo. Samotný vývoj iPhonu s ohebným displejem by měl začít až v příštím roce. Nadále je tak předčasné hovořit o výbavě. Ale není vyloučeno, že jako první obdobné zařízení od Applu nebude telefon, nýbrž iPad.

V současné době kraluje skládacím telefonům Huawei, který vůbec prvně sesadil Samsung. Pozice Huawei však rozhodně nebude tak pevná jako ta Samsungu v předešlých letech a díky ambicím mnohých konkurentů můžeme být svědky častého střídání na první pozici lídra trhu.

Diskuze ke článku
Petr Zítka
Petr Zítka
Applu už vlak dávno ujel.
Kdypak naposledy přišel s nějakou převratnou inovací?
Damara226
Damara226
Až s tím přijde Apple tak to zase bude najednou revoluční nová technologie iFold kterou má Apple jako první na světě:D
Porydge Covername
Porydge Covername
Však už jsme tu měli iPhone Fold a iPad Fold. Co byste ještě chtěli?
marián petrik
marián petrik
ten vlak im už dávno ušiel.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze