Chcete Galaxy Z Fold5 jako od MacGyvera? Stačí jen dva iPhony a izolepa

Chcete Galaxy Z Fold5 jako od MacGyvera? Stačí jen dva iPhony a izolepa
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • S aplikací Try Galaxy je možné si vyzkoušet prostředí One UI
  • Pokud máte dva iPhony, můžete si sestrojit improvizovanou skládačku

Budoucnost je ohebná, minimálně podle Samsungu, který se snaží na „skládačky“ nalákat i zarputilé uživatele telefonů klasické konstrukce, jimiž jsou zákonitě také majitelé iPhonů. Speciálně je se snaží nalákat aplikací Try Galaxy, která jim umožňuje si osahat prostředí nadstavby One UI 5.1.1 a prozkoumat možnosti modelů Samsung Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Fold5. Nejnovější verze Try Galaxy jde dokonce tak daleko, že majitelům iPhonů nabízí možnost si vyzkoušet výhodu ohebné obrazovky ve stylu legendárního MacGyvera, hlavního hrdiny stejnojmenného seriálu, který dokázal s minimem prostředků vyrobit i sofistikovaná zařízení.


S pomocí dvou iPhonů a kousku izolepy si tak lze sestrojit mobilní „Frankensteinovo monstrum“, a vyzkoušet tak například možnosti FlexCam, kdy je na jedné části ovládací rozhraní fotoaparátu a na druhém displeji samotný náhled hledáčku. Samozřejmě, že improvizovaný pant z izolepy telefony nepodrží v různých polohách náklonu, jako to umí skládačky jihokorejského výrobce, přesto umožní získat základní představu o tom, jak to vlastně celé funguje.

Další zjevnou předností je pak velká plocha displeje (v tomto případě logicky rozdělené obrazovky) a možnost multitaskingu, kdy na každé z obrazovek běží jiná aplikace v použitelném poměru stran, na který jsme zvyklí. Aplikace Try Galaxy podporuje kromě anglického jazyka, španělštiny, ruštiny či třeba maďarštiny také češtinu, tudíž majitelům iPhonů, kteří by si chtěli vyzkoušet, jaké to je používat ohebné Galaxy, nic nebrání v tom si ji naplno užít. Pro rychlé stažení stačí na stránkách samsung.com naskenovat přiložený QR kód.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze