Top Apps: malé, ale šikovné aplikace

Ne všechny aplikace musí být velké a komplikované. Existuje i spousta maličkých, ale možná o to šikovnějších aplikací a my si dnes právě takové představíme. Konkrétně si uděláme přehled v použitých datech, trochu si zpříjemníme psaní a na závěr se zbavíme jednoho trnu v patě při používání Bluetooth.

Top Apps: malé, ale šikovné aplikace

GlassWire

Naší první zastávkou je aplikace GlassWire, která rozvíjí funkci, jež už v Androidu nalezneme – sledování spotřeby dat, která má své místo v nastavení každého telefonu. GlassWire dělá v podstatě to samé jen přináší pár užitečných možností navíc a je zabalena v mnohem hezčím kabátku.

GlassWire

První obrazovka aplikace nám ukazuje tradiční graf, jaký nalezneme přímo v Androidu, jen vypadá lépe. Můžeme si zde zvolit podrobné zobrazení spotřeby dat s přesností až na 5 minut, pár hodin, dny či dokonce měsíce a do toho si můžeme samozřejmě vybrat, zda chceme zobrazit spotřebu na Wi-Fi, mobilních datech nebo obojí dohromady. Na grafu je možné si všimnout také malých bublinek, které ukazují významnější události v rámci spotřeby dat, na které se můžete podívat a po rozklepnutí jakékoli aplikace dostanete stejný graf, jen bude určen speciálně pro danou aplikaci.

GlassWire

Z levého menu se lze poté přepnout na další obrazovku, která zobrazí spotřebu dat pomocí kruhového grafu za daný den, týden, měsíc či si v ní vámi požadované období můžete upravit ručně. Samozřejmostí je rovněž přítomnost užitečného systému upozornění na spotřebu dat, kterých si můžete vytvořit klidně několik a zároveň bude aplikace udržovat datový plán zadáním vašeho datového limitu a data obnovy tarifu.

Stáhnout GlassWire

Google Play (zdarma)

Cursor Control

Druhá dnešní aplikace je opravdu maličká, ale můžete si díky ní zpříjemnit psaní na vašem telefonu. Cursor Control vám totiž dovolí ovládat kurzor při psaní pomocí hardwarových tlačítek hlasitosti. Po zapnutí aplikace si stačí pomocí plus v dolní části obrazovky přidat aplikace, ve kterých chcete tuto funkci využívat a je hotovo.

Cursor Control

Pak už jen stačí zapnout některou z vámi přidaných aplikací a začít psát. V našem případě se přidáním hlasitosti pohybujeme doprava a ubíráním zase doleva. V nastavení je však možné si toto ovládání i obrátit. Pohodlnost ovládání se bude sice odvíjet od polohy tlačítek hlasitosti na vašem telefonu, ale i tak si zaslouží tato aplikace šanci. Přeci jen precizní ovládání kurzoru je pro mnoho lidí stále ošemetný problém a Cursor Control vás jej může zbavit.

Stáhnout Volume Key Cursor Control

Google Play (zdarma)

BatON

Do třetice si ukážeme jednu z nejužitečnějších aplikací, na kterou jsem v poslední době při toulkách obchodem Google Play narazil. Jmenuje se BatON a skládá se prakticky jen z této jedné obrazovky, na které můžete vidět všechny spárovaná a připojená zařízení přes Bluetooth. To by nebylo nic extra, ale kouzlo BatON spočívá ve faktu, že vám u každého připojeného zařízení ukazuje procenta jeho baterie. Konečně tak nemusíte hádat, jak dlouho vaše sluchátka či reproduktor ještě vydrží. Nyní vždy uvidíte, kdy je čas na nabíjení a kdy se není potřeba v používání krotit.

BatON

Navíc vás aplikace upozorní při každém poklesnutí baterie připojeného zařízení o 10 % a samozřejmě vám současná procenta řekne také vždy při novém připojení. Pokud tedy hojně používáte spoustu různých Bluetooth zařízení, která nemají vlastní aplikaci, kde byste jejich procenta baterie viděli, rozhodně si aplikace stáhněte. Může se totiž velmi snadno stát naprosto neocenitelným pomocníkem.

Stáhnout BatON

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze