To nejlepší z veletrhu CES 2017 v Las Vegas

Veletrh CES skončil a my vám nyní přinášíme shrnující článek těch největších novinek a zajímavostí z něj. Tato monstrózní show letos oslavila 50leté výročí a je největším technologickým veletrhem na světě. Není tak divu, že se velké společnosti i startupy snaží zaujmout svými posledními výkřiky techniky.

To nejlepší z veletrhu CES 2017

I letošní veletrh se točil kolem autonomních aut, chytrých domácností, dronů, virtuálních a rozšířených realit, supertenkých televizí a samozřejmě i mobilů a počítačů. Neočekávanou hvězdou výstavy pak byla asistentka Alexa od Amazonu. Na Apple, který zde ani letos nevystavoval, si naopak nikdo ani nevzpomněl.

CES 2017
Mnoho tiskových konferencí se konalo v krásném hotelu Mandalay Bay

A jaké novinky se nejvíce líbily nám?

Předvedl se určitě Asus . Nový Zenfone AR přinesl podporu pro rozšířenou realitu Google Tango a překvapil krásným designem s koženými zády a špičkovou výbavou. Telefon tak bude zajímavým kouskem i když nebude chtít Tango využívat. ZenFone 3 Zoom pak zaujal druhým objektivem fotoaparátu s 2,3násobným přiblížením a i přes 8 mm tenké tělo velkou 5 000mAh baterií. Asus ukázal také 14palcový ZenBook 3.

Nepřehlédněte:

Asus ZenFone AR
Asus ZenFone AR

Parádní pak byla novinka od HTC k Vive tracker pro brýle pro virtuální realitu HTC Vive. Ty samotné dostaly lepší upínací mechanismus a nově také integrovaná sluchátka, Vive Tracker byl ale hlavní hvězdou. Výrobci můžou toto zařízení připnout na libovolný předmět. Stejný se pak objevuje ve virtuální realitě a zážitek z hraní je úplně někde jinde. Samopaly, pistole, sportovní náčiní, rukavice. Možnosti jsou neomezené.

Nepřehlédněte:

HTC Vive
...jak jsme stříleli mimozemšťany

Zvláštní a zároveň zajímavé bylo demo nového BlackBerry DTEK 70 s kódovým označením Mercury. Ten bude vyrábět TCL a na CESu nám ho sice ukázali, nic nám o něm ale neřekli. Máme počkat na MWC, kde dojde k plnému odhalení. Jde o robustně působící telefon s Androidem 7 a QWERTY klávesnicí, který vypadá hodně zajímavě.

Nepřehlédněte:

BlackBerry DTEK70
BlackBerry DTEK 70 (Mercury)

První tiskovou konferenci v USA mělo také Xiaomi, paradoxně na ní ale neoznámilo nic pro USA. Kromě televize a dalších novinek jsme se dočkali bílé varianty modelu Mi Mix.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Nepřehlédněte:

Xiaomi Mi MIX
Sněhobílé Xiaomi Mi MIX

Lenovo pak ukázalo nové generace svých Thinkpadů X1 Carbon, X1 Yoga a X1 Table a zaujal nás také nový Miix 720, který přináší stejnou konvertibilní konstrukci jako Surface od Microsoftu nebo Transformer 3 Pro od Asusu.

Nepřehlédněte:

Miix
Lenovo Miix 720

Vyzkoušeli jsme si také odolné hodinky Casio s GPS a Android Wear 2.0 a samozřejmostí pak byla hromada gadgetů a vychytávek. Třeba minipočítač Ockel nebo chytrý kartáč od Whithings, který pomocí mikrofonu pozná kvalitu vlasů a díky gyrosopu a akcelerometru zhodnotí, zda se správně češete.

Nepřehlédněte:

Casio Pro Trek Smart
Casio Pro Trek Smart

A pokud vás zajímají elektrická a autonomní auta nebo interiéry a chytré funkce v nich z budoucnosti, mrkněte na náš web nebo YouTube kanál fDrive.cz, kde se můžete podívat třeba na představení luxusního elektromobilu Faradady Future FF91 nebo dalších konceptů.

Nepřehlédněte:

Ockel Sirius A
Mikropočítač Ockel

CES je za námi, my se ale už těším na Mobile World Congress, který se tradičně koná na konci února a představí se na něm celá řada důležitých novinek pro rok 2017.

Diskuze ke článku
Areon
Tak za mě ve článku rozhodně chybí Valerie. Ten NB na sebe strhl neskutečnou pozornost díky celkem geniální konstrukci (ideální pro streemery atd.) a podle mě to je jedna z nejdiskutovanějších věcí ne li nejdiskutovanější a nejen proto, že ho tam potom ukradli :D
Michal
Takže nic moc zajímavého. Kdyby tam byl někde dualsim mobil bez hybridního slotu se spolehlivým GPS pro tracking tak bych byl za info rád.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze