Vyzkoušeli jsme nepředstavené BlackBerry Mercury (DTEK 70)

Těšili jste se na novinku od BlackBerry s hardwarovou QWERTY klávesnicí? My také a nakonec nám štěstí přálo. Navzdory tomu, že jej společnosti BlackBerry ani TCL oficiálně nepředstavily, byl model s neznámým názvem běžně k vidění přímo na stánku výrobce. My jsme si jej tak mohli vyzkoušet, nafotit a natočit. Přinášíme vám tak naše první dojmy.

BlackBerry DTEK70

O BlackBerry Mercury, nebo chcete-li DTEK 70, oficiální název telefon stále nemá, se spekuluje již poměrně dlouho. Všeobecně se předpokládalo, že k oficiálnímu představení dojde již nyní během veletrhu CES 2017. Vše však bylo nakonec jinak a BlackBerry v oficiální tiskové zprávě sice existenci modelu potvrdilo, nicméně představení se vší parádou proběhne až na veletrhu MWC 2017.

Poměrně překvapivě se však bezejmenný model objevil na stánku společnosti a my jsme si jej tak mohli vyzkoušet. Definitivně se tak potvrzuje design novinky, který již známe z mnohých úniků. V horní části se nachází zhruba 4,7palcový displej s netypickým rozlišením 1 620 × 1 080 pixelů. Pod ním najdeme tři senzorová tlačítka a následně již očekávanou hardwarovou klávesnici. Ta má čtyři řády a jeví se nám velmi pohodlně. Dobře se na ní píše a zároveň funguje jako touchpad, stejně jako třeba u modelu Passport. Můžete tak prstem scrollovat v prostředí, což se hodí. Do klávesy s mezerníkem je pak integrována čtečka otisků prstů. Telefon jako celek na nás působí velmi bytelným dojmem, za což může i rozumná tloušťka, kterou odhadujeme lehce nad 8 milimetry. Padne ale velmi dobře do ruky a může za to i zadní pogumovaná strana.

BlackBerry DTEK 70 – CES 2017

Prostředí zajišťuje operační systém Android 7.0 Nougat s úpravou od BlackBerry, která přináší nové funkce i významně posílené zabezpečení. Vše bude shodné se staršími modely řady DTEK. Ačkoliv výrobce byl tajemný jako hrad v Karpatech, sám telefon nám ochotně „proflákl“, že disponuje 32GB pamětí a 3GB operační pamětí. Prostředí nás příjemně překvapilo skvělou plynulostí. Potvrdit můžeme také nový USB-C konektor a akční, uživatelsky definovatelné tlačítko na pravém boku.

Nové BlackBerry tak vypadá velmi nadějně a jistě potěší všechny vyznavače klasického stylu, který nadále prosazuje kanadské BlackBerry. Ačkoliv novinku vyrábí TCL, design vzešel právě od BlackBerry. Nezbývá nyní než si počkat na konec února, kdy dojde k oficiálnímu představení.

BlackBerry DTEK70

Přehledně - Co víme o BlackBerry Mercury (DTEK 70)?

  • 4,7palcový displej s rozlišení 1 620 × 1 080 pixelů
  • tloušťka lehce nad 8 milimetrů
  • 32GB interní paměť
  • 3GB operační paměť
  • Android 7.0 Nougat s úpravou od BlackBerry
  • USB-C konektor
  • akční tlačítko
  • čtečka otisků prstů v mezerníků
  • hardwarová klávesnice reaguje na tahy prstem
Diskuze ke článku
Bob
Hmm, 3 GB RAM, tak to tam bude určitě jen Snapdragon 625. Škoda. To je stejné jako DTEK50 a to je slabé. Doufal jsem ve 4 GB a 820 procesor jako má DTEK60, to je paráda. Trochu tím tuhle skvělou koncepci zabili.
Fanoušek BB
Má FM rádio?Bude i v jiné barvě bílé?Díky
Karelman
Telefon nezajimavy jiste drahy, predstaveni zadne, marketing nulovy, nic navic neprinasi a pak ze BB nic neproda. Neni divu, a to same Microsoft ten se klidne CESu ani neucastnil vzdyt naco.
MiDoc
Tohle vypadá docela zajímavě, přemýšlel jsem nad xperii XZ nebo galaxy s7/s7 edge, ale počkám na představení tohohle kusance. Při tý tloušťce by tam mohli dát i slušnou baterku. Naposledy jsem měl classica a celkem spokojenost. Má slot na paměťovku??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze