GadgetMix: speciální CES edice z Las Vegas (3. díl)

Dnes se do třetice vrátíme k letošnímu ročníku veletrhu spotřební elektroniky CES 2017, který se na začátku ledna konal v Las Vegas. Z nepřeberného množství gadgetů a mobilního příslušenství, které se zde prezentovaly, nás zaujaly i Wi-Fi kamery, které umožňují interakci s vaším domácím mazlíčkem, nebo bezdrátová Bluetooth sluchátka, jejichž pěnové ucpávky si můžete jednoduše vytvarovat přesně na míru.

Zabavte svého mazlíčka na dálku

Jen málokterý zaměstnavatel dovoluje vodit si s sebou do zaměstnání svého mazlíčka. Většinou jsou tak pes nebo kočka celý den doma sami, a pokud se nudí, mohou dělat neplechu. Právě na zaměstnané majitele domácích mazlíčků cílí firma Petcube ze San Francisca, která se specializuje na výrobu domácích kamer určených ke sledování domácích mazlíčky. Na CES si přivezla svou novou kameru Petcube Bites, která loni v červenci úspěšně spolu s další kamerou Petcube Play prošla kampaní na Kickstarteru.

Petcube Bites je all-in-one Wi-Fi kamera s vestavěným dávkovačem krmiva. Zásobník má kapacitu 0,9 kilogramů a pokud dochází, může automaticky objednat další prostřednictvím služby Amazon Dash Replenishment. Kromě toho Petcube Bites nabízí streamování Full HD videa, noční vidění, zvukové a pohybové upozornění, obousměrný přenos zvuku a schopnost na dálku hodit zvířeti granuli nebo pamlsek ze zásobníku.

Petcube Bites & Petcube Play
Petcube Bites & Petcube Play

Zařízení je navrženo tak, aby lidé mohli zůstat na dálku ve spojení se svými zvířecími miláčky 24 hodin denně 7 dní v týdnu odkudkoli na světě prostřednictví aplikace Petcube app na smartphonu.

Petcube App

Na trh by se měl Petcube Bites dostat na začátku roku. Na CESu spustil Petcube předobjednávky pro americké a kanadské zákazníky, kteří si ho mohou předobjednat za speciální cenu 229 dolarů (7 100 Kč s DPH) prostřednictvím BestBuy.com a BestBuy.com. Maloobchodní cena pak bude 249 dolarů (7 710 Kč s DPH).

Druhou z novinek Petcube Play uvedl Petcube na trh už loni v listopadu a prodává se za 199 dolarů (6 160 Kč s DPH) na Petcube.com a u dalších prodejců. V tomto případě se jedná o malou HD kameru, která má vestavěnou interaktivní laserovou hračku. Umožňuje zabavit zvíře pomocí pohyblivé laserové tečky, jejíž chování můžete ovládat tažením nebo poklepáním prstem v aplikaci. Stejně jako u Petcube Bites přitom současně můžete komunikovat se zvířetem hlasem.

Sluchátka na míru pro aktivní sportovce

Dalším výrobcem na CESu, který má za sebou úspěšnou kampaň na Kickstarteru, je Decibullz Custom Audio. Na veletrhu nás zaujal se svými bezdrátovými sluchátky Decibullz Custom-Fit Bluetooth Wireless Earphones, které zde získaly ocenění Honoree of a Consumer Electronics Show (CES) Innovation Award for 2016. Od tradičních sluchátek se liší tím, že umožňují uživateli vytvarovat si pěnové ucpávky přesně podle svého ucha a nabídnou mu kromě perfektního zvuku i nebývalý komfort nošení i při aktivním používání.

„Pro mě byla uzavřená sluchátka vždy nepohodlná a špuntová sluchátka vypadávala z uší,“ vysvětluje Kyle Kirkpatrick, zakladatel a ředitel Decibullz, který je bývalý gymnasta, extrémní atlet a elitní gymnastický trenér, co ho vedlo k založení vlastní společnosti, jejímž cílem je vytvořit špuntová sluchátka, která by zůstala uvnitř a zůstala by pohodlná pro aktivní uživatele.

Decibullz Custom-Fit Bluetooth Wireless Earphones

Vytvarování sluchátek je přitom velice snadné a zvládne ho doslova každý. Jednoduše stačí termoplastické ucpávky Decibullz zahřát v horké vodě, díky čemuž změknou. Poté je stačí nechat zchladnout na teplotu mírně nad teplotu místnosti a vložit je do ucha, kde se přizpůsobí jeho tvaru. To je vše a obejdete se přitom zcela bez drahého audiologa.

Decibullz Custom-Fit Bluetooth Wireless Earphones

Samotná sluchátka jsou vyrobená z jediného kusu hliníku, což má zajistit dokonalý zvuk, trvanlivost a kvalitu. Pro bezdrátový přenos zvuku přes Bluetooth byla použita technologie AptX, která umožňuje dosáhnout stejné kvality jako drátová sluchátka. Díky integrovanému mikrofonu a dálkovému ovládání je pak můžete využít nejen k poslechu hudby, ale i jako handsfree.

Decibullz Custom-Fit Bluetooth Wireless Earphones

Sluchátka Decibullz Custom-Fit Bluetooth Wireless Earphones jsou k dispozici v několika různých barvách – černé, modré, oranžové, růžové a červené. Kromě samotných sluchátek a tvarovatelných termoplastických ucpávek, které je možné zahřát a upravit opakovaně, jsou součástí balení i silikonové čepičky ve třech různých velikostech. V eshopu na stránkách výrobce za ně zaplatíte 119,99 dolarů (3 700 Kč s DPH).

Zdroje: petcube.com, decibullz.com, TZ Decibullz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze