Lenovo na CESu představilo inovovanou rodinu ThinkPadů X1

3

Lenovo odstartovalo novou generaci pracovních strojů ThinkPad X1. Trojice zařízení v čele s X1 Carbon nabízí nejmodernější technologie, které Lenovo dokáže nabídnout a nechybí jim ani populární odolnost. Rodina X1 v sobě obsahuje také inovovaný X1 Tablet, s jehož první generací jsme se setkali minulý rok a zaujala nás jeho modularita. V poslední řadě je tu X1 Yoga, která v sobě kombinuje konvertibilitu a vysoký výkon.

Minulý rok do portfolia řady ThinkPad X přibyla X1 Yoga a X1 Tablet. Mimo základního Carbonu jsme tak měli možnost otestovat různé verze výkonných a lehkých pracovních zařízení, která cílí především na pracovně zaměřené uživatele. Nyní přichází evoluce, kterou výrobce představil na letošním CESu.

ThinkPad X1 Carbon

X1 Carbon je základním modelem, který nedisponuje konvertibilitou. Konzervativní uživatelé si ale i tak mohou užít 14paclový IPS displej s až WQHD rozlišením a výkon hnaným procesory Intel Core Kaby Lake. S tím je spojena i maximální velikost operační paměti 16 GB, ovšem staršího typu LPDDR3. Rychlé disky při práci nesmí chybět, a tak můžete volit mezi 128, 180, 256 a 512 GB.

Jak je zvykem, ThinkPady nabízí širokou škálu portů. I zde najdeme nadstandardní výbavu v podobě plnohodnotného HDMI, dvou USB 3.0 a stejného počtu USB-C s podporou Thunderbolt 3. Nesmí chybět bezdrátová technologie WiGig, s jejíž pomocí se můžete spojit s podporovaným dokem a rozšířit tak notebooky ještě o další porty a funkce. Lenovo se navíc chlubí i vysokou výdrží akumulátoru, která by měla dosahovat až 15,5 hodin.

TIP: Recenze Lenovo ThinkPad X1 Carbon '16 – Stvořen k produktivitě

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 2017

Lenovo ThinkPad X1 Carbon by se měl začít prodávat v únoru tohoto roku za cenu od 1 349 dolarů, tedy asi od 42 tisíc s DPH.

ThinkPad X1 Yoga

V případě, že vám u Carbonu chybí otočný displej o 360 stupňů, pak je tady varianta v podobě X1 Yogy, která tento příjemný bonus nabízí. Zajímavostí na samotném hardwaru je zasunovací klávesnice do těla zařízení, a to v případě, že displej otočíte o více jak 180 stupňů.

Z ostatní výbavy nelze nezmínit dotykový lesklý displej v 14palcovém OLED provedení a s maximálním rozlišením 4K. Z výkonnostní nabídky nám výrobce naservíruje opět nové procesory Kaby Lake s až 16 GB RAM, opět LPDDR3 a 512GB SSD. Portová výbava a konektivita by měla být identická.

TIP: Recenze Lenovo ThinkPad X1 Yoga – První s OLED displejem

Lenovo ThinkPad X1 Yoga 2017

Lenovo ThinkPad X1 Yoga bude k dispozici také od února za cenu začínající na nemalých 1 499 dolarech. To jest po přepočtu přibližně od 47 tisíc s DPH.

Lenovo ThinkPad X1 Tablet

Kombinací vysoké míry konvertibility, výkonu a modularity – to je poslední zástupce X1 Tablet. V těle odolného tabletu s přídavnou podsvícenou klávesnicí se ukrývají opět nové procesory s identickými možnostmi výkonu, avšak tentokráte jsou k dispozici přídavné moduly stejně jako v minulé generaci.

K tabletu je tak možno připojit další baterii zvyšující výdrž až o dalších 5 hodin z maximálních 10 hodin bez modulu. Na výběr máte ale i modul s projektorem, který se bude hodit na prezentace. K dispozici by měl být i modul s RealSense kamerou, o kterém ale nejsou bližší zprávy.

TIP: Recenze Lenovo ThinkPad X1 Tablet – Skládačka pro dospělé

Lenovo ThinkPad X1 Tablet 2017

Lenovo ThinkPad X1 Tablet by měl být k dispozici v průběhu března od 949 dolarů. Předpokládaná cena v našich končinách by se tedy měla pohybovat od 30 tisíc. Odhad je to odvážný, zvláště bereme-li v potaz cenovku minulé generace pohybující se v rozmezí od 49 do 70 tisíc dle varianty.

Zdroje: theverge.com, blogs.windows.com, gsmarena.com, mspoweruser.com