TikTok je všude, Redmi šokuje displejem

mNews
TikTok je všude, Redmi šokuje displejem
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • ASUS představil nejvýkonnější herní telefon současnosti, zatímco Redmi láká na 120Hz AMOLED displej ve střední třídě
  • Netflix přináší novinku inspirovanou TikTokem, Instagram se na Android vrátí ve verzi Lite
  • mNews přináší výběr toho nejzajímavějšího za uplynulý týden

ASUS představil nový herní telefon s pohádkovým výkonem, Redmi zase láká na dostupný 120Hz displej a nakonec si řekneme, kdo zase kopíruje TikTok.

TikTok je všude, Redmi šokuje displejem – mNews

ASUS představil ROG Phone 5

Včera v poledne ASUS světu odhalil novou herní bestii ROG Phone 5. Telefon se Snapdragonem 888, až 18 GB RAM, bohatým příslušenstvím a softwarem, který ještě vylepší váš herní zážitek. My telefon již nějakou dobu testujeme, takže u nás najdete rovnou recenzi. Vedle výkonu nabídne také precizní zpracování, krásný displej a podle nás i jedny z nejlepších reproduktorů v telefonu vůbec. Za maximálně vybavenou verzi si však připlatíte, cena se může vyšplhat až na 35 tisíc korun.

Redmi Note 10 Pro šokuje displejem

Ještě minulý týden stihlo Redmi, patřící pod Xiaomi, představit novou řadu Note 10 v čele s modelem Pro. Ten zaujme 4 fotoaparáty vzadu, i když ty má dnes kde kdo, ale především displejem. Velký AMOLED panel se totiž chlubí 120Hz obnovovací frekvencí, což ve střední třídě rozhodně není zvykem. Baterie má kapacitu 5 tisíc mAh a hlavní snímač se chlubí 108 Mpx. A je samozřejmě od Samsungu. Mě osobně však zajímá nejvíce… zvládne Snapdragon 732G skutečně rozhýbat takový displej? To zjistíme už v dubnu. Spolu s variantou Pro přijde i odlehčená základní verze, která má 60Hz displej, ale stále AMOLED, slabší procesor, 48Mpx fotoaparát a nižší konfigurace pamětí. Aspoň u ní ale známe cenu, která bude začínat na krásných 5 tisících Kč.

Netflix se inspiruje u TikToku

Zatímco nejdříve musela každá sociální síť okopírovat Stories, nyní je v kurzu ze všeho dělat kopii TikToku. Instagram má samozřejmě Reels a YouTube tomu zase říká Shorts. A nyní se přidává i Netflix, který připravuje funkci Fast Laughs. Ve vertikálním formátu si budete moci užít klipy z komediálních seriálů a pořadů. Funkce je však zatím dostupná pouze pro iOS a navíc jen ve vybraných regionech. Než se dostane k nám, tak už třeba bude v kurzu kopírovat nějaký nový formát. Třeba Clubhouse.

Instagram Lite se vrací na Android

Sociální sítě přichází, odchází, pak zase přichází a pak zase… Odlehčená verze Instagramu se vrací na telefony. Instagram byl dříve možná o sdílení fotek a lajkování obrázků přátel… ale dnes tam můžete nakupovat, sledovat videa, sledovat jiná videa (TikTok, Reels), komunikovat skrz Messenger, postovat Stories atd. A pokud je pro vás aktuální Instagram příliš přerostlý, můžete se radovat. Verze Lite má pouze 2 MB a nabídne omezené funkce. I když zrovna videa Reels tam budou taky. Co tam ale aspoň z počátku nebude? Reklamy.

U které aplikace byste ještě brali Lite verzi? Dejte vědět do komentářů.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze