Zbrusu nové Redmi Note 10 Pro dorazilo do redakce. Jaké jsou první dojmy?

18
Zbrusu nové Redmi Note 10 Pro dorazilo do redakce. Jaké jsou první dojmy?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Telefon je příjemně tenký a pohodlně se drží
  • Působivý je 120Hz AMOLED displej s jemným rozlišením
  • Nepraktický je výrazně vystupující modul fotoaparátů

Před necelými dvěma týdny byla světu představena nová řada Redmi Note 10 a vrcholný model Redmi Note 10 Pro dorazil na redakční test. Jedná se o telefon poctivé střední třídy, u kterého však ještě nebyla oznámena česká cena. Víme pouze, že se v prodeji objeví v průběhu dubna.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Novinka vás po vybalení z krabičky dokáže zaujmout na první pohled. Působivé zpracování pouze mírně lesklé zadní strany se snoubí s velmi malou tloušťkou pouhých 8,1 mm. Povedeně vypadá i kombinace oblých bočních stran a naopak zkosené horní a spodní hrany. Do ruky telefon padne velmi dobře. Kaňkou na kráse je modul s fotoaparáty. Nejprve ale pozitiva. Je netradičně zpracovaný a díky tomu telefon bezpečně rozpoznáte. Na druhou stranu výrazně vystupuje nad okolní povrch a mobil se při položení na stůl kývá. Řešením nelichotivé situace je například silikonové ochranné pouzdro, které výrobce dodává v prodejním balení.

Lákavou podívanou představuje displej. Výrobce nešetřil a novinku osadil 6,67palcovým Super AMOLED panelem s Full HD+ rozlišením a 120Hz technologií. Nebudeme dlouze chodit kolem horké kaše, podívaná je to skutečně působivá. Pro někoho může být překvapením, že se v AMOLED displeji nenachází čtečka otisků prstů. Pokud byste ji hledali, je na pravém boku v bočním tlačítku. To je nezvykle menší a není vyloženě zapuštěné, jak bývá obvyklé. Důležité však je, že čtečka funguje svižně a spolehlivě.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Velmi dobře je na tom smartphone po stránce výkonu díky procesoru Snapdragon 732G. V našem případě testujeme variantu 128+6 GB, která v AnTuTu dosáhla na 291 tisíc bodů. Po prvním zapnutí pak zbývá zhruba 110 GB volných. Prostředí funguje krásně plynule a užívat si můžete nejnovější Android 11.

Dalším lákadlem je bezpochyby 108megapixelový hlavní fotoaparát, který předvádí velmi slušné výkony ve všech světelných podmínkách. Proto se na něj již brzy v rámci testování zaměříme a můžete se těšit na fototest.

Redmi Note 10 Pro v redakci nadále testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás přímo v diskuzi pod tímto článkem.

Technické parametry Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128+6 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce164,5 × 76,2 × 8,1 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP52
DisplejSuper AMOLED, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 732G, CPU: 2×2,3 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: Adreno 618
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor5 020 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2021,
Diskuze ke článku
Hanz S
Hanz S
na ten foťák jsem hodně zvědavý, dle některých zahraničních recenzí podává hlavní snímač na svou cenovku velmi dobré výsledky, těším se na recenzi
Filip Polerecký
Filip Polerecký
Naposledy upraveno: 16. 3. 2021 19:50
ok
Adam Pešout
Adam Pešout
Jsou známé bluetooth audio kodeky, které telefon podporuje?
Ladislav Holdy
Ladislav Holdy
Jak je na tom haptická odezva? Nějaké zlepšení jako u Poco X3?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze