Netflix přináší novou funkci, inspiroval se u TikToku

Netflix přináší novou funkci, inspiroval se u TikToku
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Pomyslný klon TikToku se u Netflixu jmenuje Fast Laughs
  • Jde o vertikální videa lákající na zábavné pořad či obsahují skeče
  • Funkci Netflix prozatím testuje ve vybraných regionech

Síla sociální sítě TikTok se projevuje i u velkých hráčů, u kterých by bylo možné říci, že mají svou pozici zcela neotřesitelnou. V loňském roce reagoval Instagram zavedením funkce Reels, letos se TikTokem inspiroval YouTube s funkcí Shorts a nyní přichází na řadu překvapivě také Netflix, který zavádí funkci Fast Laughs, o čemž informuje theverge.com.

Funkce Fast Laughs nabízí proud vertikálně orientovaných komediálních videí sestřihaných do kratší délky. Nechybí ani výstupy oblíbených stand-up komiků. Pakliže uživatele při procházení nekonečného proudu videí cokoliv zaujme, mohou si pořad uložit do oblíbených a následně se k němu dostat například i při běžném sledování Netflixu na televizi. Sluší se připomenout, že funkce Fast Laughs je dostupná pouze v mobilní aplikaci. Netflix údajně stále hledá nové způsoby, jak oslovit a pobavit platící členy, přičemž mezi videi se mají objevit například i ukázky z oblíbených seriálů.

Videa v rámci funkce Fast Laughs nemají ale nabízet jen další oddych u legračního obsahu, ale poukázat na nabídku Netflixu, a tím vlastně uživatele nasměrovat k tomu, aby Netflix lépe poznal a ideálně na něm trávil ještě více času. Fast Laughs najdete na spodní liště v mobilní aplikaci Netflixu. V současné době probíhá testovací fáze ve vybraných regionech a pouze na platformě iOS. Brzy by však testovací fáze měla být rozšířena i na Android.

Stáhnout Netflix

Google Play App Store Microsoft Store

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze