Telefon s 10násobným zoomem, temný Messenger a další zprávy týdne

mNews
Telefon s 10násobným zoomem, temný Messenger a další zprávy týdne
  • Huawei P30 má podle posledních úniků nabídnout 10násobný optický zoom
  • OnePlus 7 zase odstraní rámečky a představí výsuvnou selfie kameru
  • Vodafone přichází s řešením eSIM a Messenger má tajný tmavý režim

Kdo by si myslel, že po veletrhu v Barceloně bude chvíli klid, je na omylu. V dnešním přehledu se podíváme na připravovaný Huawei P30 a odhalíme si i OnePlus 7. Vítejte u mNews.

Huawei s 10násobným zoomem a tajný temný Messenger - mNews – mNews

Huawei P30 Pro s 10násobným zoomem

Nové Huawei P30 a P30 Pro se mají oficiálně představit 26. března. Díky únikům však již známe pravděpodobnou podobu a hlavní taháky. Na zadní straně by mohly být až čtyři snímače, přičemž tři z nich jsou hlavní. A spodní čtvercový by měl sloužit pro 10násobný optický zoom. Na telefon by šlo o opravdu úctyhodný výsledek. Na přední straně se nachází drobný kapkovitý výřez.

OnePlus 7 bude mít výsuvnou kameru

Další úniky se týkají chystaného OnePlus 7. Detaily jsou zatím velmi neurčité a o telefonu nevíme mnoho. Z prvních obrázků je však patrné, že přinese bezrámečkový design – a to bez výřezu v displeji. Selfie kamera tak bude vyjíždějící. Je také možné, že prostředí telefonu se přizpůsobí dle toho, jakým směrem smartphone zrovna držíte. Ještě aby ne, teď bude obzvlášť těžké poznat, kde je nahoře a kde dole.

Vodafone nabízí eSIM

Budoucnost je zase o kousek blíž, alespoň tedy pro zákazníky Vodafonu, který začal nabízet eSIM. Místo běžné SIMky obdržíte voucher, který naskenujete telefonem. Samozřejmě ne všechny telefony tuto technologii podporují, zmínit můžeme třeba nové Pixely nebo iPhony. Využití najdete například i u chytrých hodinek.

Facebook Messenger zkouší tmavý režim

Ještě jste o tom neslyšeli? Facebook připravil tmavý režim pro svůj Messenger. V jeho zapnutí je ale háček. V menu žádnou takovou možnost nenajdete. Stačí však někomu poslat emotikonu měsíčku a nová funkce se vám odemkne. Mějte však na paměti, že se stále testuje a nemusí všude fungovat zcela spolehlivě.

No a jako vždy platí, že všechny tyto zprávy najdete na webu mobilenet.cz. A nejen tyto, každý den pro vás připravujeme zpravodajství ze světa telefonů a technologií.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze