Tmavý režim oficiálně dorazí do Facebook Messengeru

aktualizováno
Tmavý režim oficiálně dorazí do Facebook Messengeru
Fotografie: Facebook
  • Černé pozadí si můžete aktivovat snadno pomocí emotikony
  • Režim jde následně samozřejmě opět v nastavení vypnout

Aktualizováno 6. 3. 2019

Pokud vám nastavení tmavého módu pomocí emotikonu s měsícem nefunguje, není proč se obávat. Podle příspěvku, který zveřejnili autoři aplikace na svém blogu, se jednalo o test, který dopadl úspěšně. Proto se funkcionalita v dalším sestavení objeví v klasickém nastavení. Na mobily by se měla dostat během následujících dnů a týdnů.

Původní informace z 5. 3. 2019

Tmavé režimy se postupně prodírají do populárních aplikací. Uživatelé si je oblíbili, neboť například v noci je černé pozadí šetrnější pro oči a především méně náročné na baterii. Také Facebook avizoval, že připravuje tmavý režim pro svůj Messenger. Poměrně dlouho se nic nedělo. Až nyní se objevila tak trochu tajná možnost, jak si na svém účtu tmavý režim aktivovat. Návod se objevil například na komunitním fóru reddit.com. Pojďme si tedy říci, jak na to.

Aktivace tmavého režimu ve Facebook Messengeru

V prvé řadě si vyberte libovolný kontakt ve vašem Messengeru. Následně musíte mezi emotikonami najít tu ve tvaru dorůstajícího měsíce. Najdete jej ve druhé kategorii označenou hlavou medvěda – viz. screenshoty výše. Následně se vám přes chat objeví animace putujících měsíčků a posléze i možnost zapnout tmavý režim skrze nastavení. Tuto volbu můžete potvrdit rovnou, případně nastavení tmavého režimu najdete skrze ikonku s vaší fotografií.

Nová funkce je stále ve stádiu testování a sám Facebook při zapnutí tmavého režimu upozorňuje, že nemusí být přístupných ve všech zákoutích aplikace Messenger.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Diskuze ke článku
Daniel81
No je to trochu komický způsob aktivace, ale díky bohu za to že konečně je! Co mě ale mile překvapilo, je prostředí které není tmavé ale černé, což osobně považuju za velké + I tak ale není nad app Telegram, u kterého jde poladit téměř vše, škoda jen, že ještě není tak rozšířená..
Řezňýk
Tak takové věci se mají řešit nějak centrálně na úrovni OS a né že při každém přepnutí nějaké aplikace do tmavého módu tady budete nadšeně odstříkávat.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Taková blbost, jiná barva v jedné aplikaci. A všichni se z toho můžou podělat..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze