Telefon může zůstat doma! Díky službě OneNumber od Vodafonu si zavoláte z hodinek

4
Telefon může zůstat doma! Díky službě OneNumber od Vodafonu si zavoláte z hodinek
Fotografie: Vodafone
  • Z kompatibilních hodinek je možné telefonovat, přijímat zprávy nebo třeba streamovat hudbu.
  • U Vodafonu lze aktivovat OneNumber až pro dvě zařízení, pod telefonním číslem tak mohou být hned tři najednou

Vodafone dnes spustil očekávanou službu OneNumber také pro Apple Watch. OneNumber lze používat například u nejnovější generace chytrých hodinek Apple, služba je ovšem dostupná i na dalších zařízeních, která podporují eSIM, LTE volání a umějí naskenovat QR kód nutný pro aktivaci služby. U Vodafonu lze aktivovat službu až pro dvě zařízení, pod telefonním číslem tak mohou být hned tři najednou. Chytré hodinky se samy rovnou připojí do mobilní sítě a budete k zastižení pod stejným telefonním číslem, na které jste zvyklí z mobilu. Z hodinek je možné telefonovat, přijímat zprávy nebo třeba streamovat hudbu.

Vodafone OneNumber

Stačí k tomu neomezený mobilní tarif od Vodafonu a ty správné chytré hodinky. Patří mezi ně i novinky, které Vodafone zařadil do prodeje: Apple Watch 9 a Apple Watch Ultra 2. U Vodafonu lze všechny modely zakoupit se zvýhodněním až 5 000 korun, věrný zákazník si je pořídí dokonce za 1 korunu a zbytek na splátky bez navýšení.

Službu OneNumber si mohou zapnout zákazníci s hodinkami Apple Watch 4 a novějšími, ale i majitelé hodinek Samsung. A nejen to, OneNumber lze využívat také u jiných zařízení, která podporují eSIM, LTE volání a umějí naskenovat QR kód potřebný pro aktivaci služby – třeba v tabletu nebo chytrých hodinkách ostatních výrobců. Navíc u Vodafonu je možné aktivovat službu až pro dvě zařízení, tedy přidat k telefonu ještě další dvě zařízení pod stejným telefonním číslem. Příklady podporovaných zařízení lze najít na vodafone.cz.

Na 3 měsíce zdarma

OneNumber je na první 3 měsíce zdarma, poté vyjde na 99 korun měsíčně. „Při běhání můžete konečně zažít pocit absolutní svobody a už vás nebude tížit mobil v kapse. Když vyrazíte na párty, nemusíte se bát, že telefon ztratíte, rozbijete nebo že vám ho někdo ukradne. A důležitý pracovní hovor vyřídíte i tam, kde s sebou nemáte telefon,“ říká Zohar Weitz, viceprezidentka Vodafonu pro spotřebitelský segment.

eSIM nejen do hodinek

Hodinky se připojují k mobilní síti díky eSIM, což je miniaturní zabudovaný čip, který nahradil klasické plastové SIM karty. Vodafone toto řešení nabízí už od roku 2019, umožňuje připojit do mobilní sítě nejrůznější zařízení a stále běžnější je také v mobilních telefonech. Zákazníci už nemusí řešit, zda mají správný rozměr SIM karty a tato cesta znamená také úspory v produkci a spotřebě plastů.

Další výhodou je, že eSIM se nahrává vzdáleně na čip zabudovaný v telefonu nebo třeba hodinkách, což znamená, že se vše dá vyřešit z pohodlí domova. Na čip lze nahrát i více eSIM profilů. Zákazníci, kteří vlastní více telefonních čísel, tak nemusí měnit plastové karty a pouze si vždy vyberou, který eSIM profil chtějí zrovna využívat. Nyní Vodafone přidává službu OneNumber, která využití eSIM zdokonaluje, zákazníci tak mohou na více zařízeních využívat stejné telefonní číslo.

Diskuze ke článku
Michael Živěla
Michael Živěla
Službu jsem zkusil a stále nefunguje. Vodafone One Number účet mi sice vygeneruje QR kód, ale ten není kam zadat. Když ho naskenuji telefonem, přidá se mi eSIM do iPhone, ale ne do hodinek.

V mobilní aplikaci Watch navíc sekce "Mobilní data", kde se podle internetu eSIM nastavuje, stále ukazuje, že Vodafone mobilní připojení v hodinkách nepodporuje.

V hodinkách v nastavení "Mobilní data" nic neukazuje. A to jsem eSIM registroval přes EID.

Takže služba opět zrušena dokud nebude nějaký podrobný návod nebo instrukce.
Sláva Soukup
Sláva Soukup
Všiml jsem si této novinky diky článku na mobilenetu. Diky bohu ze Vodafone konečně zavedl možnost esim do Watch.

Zpět k vašemu problému. Mě to jde jen jsem si musel upgradovat tarif na tarif s neomezenými daty. Žádný qr kód jsem nenacital. Postupoval jsem podle návodu na vodafone webu. Na iPhone do apky Watch, mobilní data, potvrdit i na Watchkach a hotovo. Možná blba otázka ale mate Watchky a LTE?
Michael Živěla
Michael Živěla
Problém vyřešen aktualizací na iOS 17.1. Taky by to mohl Vodafone někde napsat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze