Tajné Sony Ericssony Xperia X7 a X7 Mini s WP7: první informace

Na svět se dostaly první informace o nových modelech švédsko-japonského Sony Ericssonu. Ten vrací do řady Xperia její původní operační systém Windows, a to přímo ve verzi 7. Sony Ericsson Xperia X7 a X7 mini by měly být vlajkové lodě výrobce.

Řada Xperia byla vždy designově originální a rozhodně se nesnažila kohokoliv kopírovat. To samé platí i pro nové přírůstky do této rodiny - modely X7 a X7 mini. Designově se jedná opět o velmi originální kousky, které si rozhodně s žádným jiným Windows Phone 7 komunikátorem nespletete. A hardwarové parametry? Ty byste rozhodně netipovali na Sony Ericsson.

Prozatím se jedná o pouhé neoficiální spekulace, ale Sony Ericsson Xperia X7 by měl přinést obří 4,3" displej s kapacitní dotykovou vrstvou a rozlišením 800×480 px. Dostatečný výkon pro všechny vymoženosti Windows Phone 7 by měl obstarat dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon MSM8260 taktovaný na frekvenci 1,2 GHz. Ten bude hrát hlavní roli také v přehrávání obrazu například na televizi, jelikož na těle nalezneme HDMI konektor. Vášnivé fotografy by měl uspokojit fotoaparát s rozlišením 8,1 Mpx, který dokáže nahrávat video v rozlišení HD 720p. Designově vypadá X7 velmi příjemně a bude zajímavé sledovat, jaké materiály použije SE na jeho výrobu.

Sony Ericsson Xperia X7 a X7 Mini

Sony Ericsson Xperia X7 Mini, jak už název napovídá, je menším sourozencem velké X7. Ovšem kdo by čekal malé zařízení s úhlopříčkou 2,5", ten bude bohužel zklamán. X7 Mini totiž není zas tak mini. Její displej měří rovných 3,5" na úhlopříčce. Rozlišení je totožné, tedy 800×480 px. Malou X7 by měl pohánět procesor Snapdragon QSD8250 s frekvencí 1 GHz. Ovšem hlavní zbraní tohoto modelu bude fotoaparát. Jeho rozlišení 10,1 Mpx by nebylo až tak překvapivé, co však rozhodně stojí za zvýšenou pozornost, je údajný optický zoom, a to hned trojnásobný. Uvidíme, zda se tato informace opravdu nakonec potvrdí. Zda se nová X7 Mini stane králem fotomobilů, to se uvidí v prvním čtvrtletí roku 2011, kdy by měly obě novinky dorazit. To také znamená, že se představení musíme zákonitě dočkat v nejbližších týdnech.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
daemon
Co máte proti SE? Co má znamenat věta "Ty byste rozhodně netipovali na Sony Ericsson."??? SE je v oblasti hardwaru např. před Nokií o míle dál. Na X10 nemá žádná a to ani N8. Srovnávat se může i s HTC a Samsungem. Rozhodně z té věty vyznívá, že SE je peo vás něco jako Huawei či ZTE a jiní "renovovaní" výrobci!!!
Michal
SE je jeden z nejhorších výrobcú telefonú možná hardwarove je na nejake urovni ale ty telefony nestojí za nic.
Mám jeden vivaz a Xperii X10 a reknu ti ze se neustale seka nebo mi nejde simka na androidu se seka mene ale na vivazu se seka neustale a hrozne !

Sony Ericsson se ani nedostal do velke 5tky prodejcu protoze uz ty ttelefony nikdo nechce kupovat chapes ?
Jean
Zkoušejí všichni jestli SE TO CHYTNE tak pro ne SE. Osobně od WM nic moc neočekávám nicméně kartami by mohl zamíchat nástup Microsoftu do oblasti tabletů. Zde existuje zatím jen jen celkem vychytaný iOS, nepřipravený ANDROID, RIM prostředí s velkým otazníkem v Evropě, Windows 7, které se na tablety nehodí a pár pokusů o další OS (MeeGo, Google OS atp.). Microsoft údajně připravuje svůj systém pro tablety, kde rozlišení displaye není problém. Android totéž předpokládá ve verzi 3. Další otázkou je jak to bude s aplikacemi pro vyšší rozlišení. Očekávám docela zajímavý souboj, kde Microsoft má již docela šance.
Jean
Michal: Mám také X10. Neseká se vůbec ;) Měl jsem dříve Symbian na SE P1i s o UIQ3 a ještě dříve WM na jiných zařízeních. Ty se sekaly stále. Symbian na Vivazu nedokážu posoudit ale po mých zkušenostech se Symbianem bych do něj už nešel ani náhodou. Android vnímám velmi pozitivně. Oproti WSymbianu je to úplně jiná kategorie. Nedávno jsem si hrál s IPhonem a musím říct, že jde o vychytávku. Bohužel nabízí v podstatě totéž (někde míň a někde víc) co má X10 a tu mám pořízenou za více než polovinu levněji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze