Sony Ericsson Playstation Phone: nové informace (aktualizováno)

Všichni fanoušci mobilního hraní už patrně mohou začít pomalu slavit. Na světlo světa unikly fotografie údajně chystaného Playstation Phonu. Po dlouhých letech se tedy dočkáme dalšího mobilního telefonu, který bude primárně zaměřen na hraní her.

Sony Ericsson Playstation phone

O Playstation Phonu se mluví už několik let. Až letos však začaly spekulace nabývat reálných podob a nyní už si můžeme prohlížet i první fotografie. Prodáván bude pod značkou Sony Ericsson. Z toho vyplývá, že se Sony už rozhodl propůjčit svou oblíbenou herní paltformu právě této mobilní divizi. Design telefonu trochu připomíná model Vivaz Pro. Konstrukce je samozřejmě výsuvná, jen v místě, kde bývá QWERTY klávesnice, jsou speciální klávesy pro hraní her. V telefonu bude tikat operační systém Android 3.0. O dostatečný výkon se bude starat procesor taktovaný na 1GHz Qualcomm MSM8655. Paměť RAM dosáhne na hodnotu 512 MB a ROM 1GB. Velikost displeje se dle odhadů pohybuju okolo 4 palců.

Současní uživatele herní konzole PSP by mohl zajímat fakt, že Playstation Phone nebude podporovat paměťové karty Memory Stick Pro Duo. Namísto tohoto typu zvolil, pro mobilní telefony logičtější typ, microSDHC. Spolu se zahájením prodeje se plánuje spuštění speciálního obchodu, který ale bude součástí Android Marketu, ve kterém bude možné spravovat veškerý herní obsah. Otázka uvedení telefonu, či alespoň jeho představení je zahalena tajemstvím. V současnsoti je telefon ve fázi prototypu a testování. Oficiálního představení se tak zřejmě dočkáme nejdříve začátkem roku 2011.

Aktualizováno 30.11.2010

Ačkoliv panuje okolo Playstation Phonu mnoho fám a pověstí, šíří se i zprávy, které zvyšují naději na oficiální představení. V poslední době se o mimořádnou pozornost zasloužila zpráva Francie. Konkrétně se jedná o pozvánku Sony Ericsson na nejočekávanější představení za posledních 10 let. Určitě není pochyb o tom, že Playstation Phone je očekáván. Čeho si však nelze nevšimnout, je přítomnost známých symbolů z Playstation konzolí, které se na pozvánce vyskytují. Akce se bude konat 9. prosince od 20 hodin. O všem vás samozřejmě budeme informovat.

Každému hráči Playstation her jsou symboly tlačítek povědomé...

Aktualizováno 1.12.2010 - video

Chystaný Playstation phone byl údajně zachycen na videu v Řecku. Těšit se můžeme na údajně 4 palcový displej a Android ve verzi 2.3 Gingerbread.

Aktualizováno 4.12.2010 - další video a fotografie z fotoaparátu

Playstation telefon se objevil na dalším videu. Telefon je v něm označen jako Sony Ericsson ZEUS - Z1 - PlayStation Phone.

Na serveru Picasa se také objevily první snímky s modelem Sony Ericsson Zeus uvedeném jako fotoaparát v EXIF informacích. Fotografie disponují 5 Mpx rozlišením a podle všeho nechybí ani LED dioda.

Aktualizováno 21.12.2010 - PlayStation phone bude představen v únoru

Zdroje blízké vývoji chystaného Sony Ericssonu PlayStation telefonu podle serveru Mobile-review.com uvádějí, že oficiální představení proběhne nikoliv v Las Vegas v lednu, ale až na únorovém Mobile World Congress v Barceloně. Do prodeje by novinka měla jít údajně v dubnu.

Aktualizováno 7.1.2011 - Nové informace a fotografie

S blížícím se představením Sony Ericsson Playstation Phonu se rojí nové informace a dokonce i spousta obrazového materiálu. Než se společně podíváme na zbrusu nové snímky, shrneme si, co nového o možné králi herních telefonů nově víme. Procesor Snapdragon QSD8255 taktovaný na 1GHz již byl známý, stejně tak 512 MB paměti RAM. Potvrzen je nyní 4 palcový displej s rozlišením 854 x 480 pixelů. Relativně slušná bude i baterie s kapacitou 1500 mAh. Nicméně zde se mohl Sony Ericsson předvést více. Fotoaparát pořídí až 5 megapixelové snímky a zaznamená video v HD rozlišení. Ovšem zřejmě nejzásadnější informací je nejnovější výsledek benchmarku. Zatímco výsledkem u prosincového prototypu jsme příliš nadšeni nebyli, nyní došlo k opravdu výraznému zlepšení a Playstation Phone dosáhl takřka na 60 FPS. Na závěr byla také poodhalena herní aplikace, která dostala název Playstation Pocket.

Výsledek benchmarku za sebou nechává všechny současné telefony


Sony Ericsson Playstation Phone v plné kráse

Aktualizováno 11.1.2011 - Ukázka hraní

Zákazníci si tento přístroj budou nejčastěji pořizovat jako herní konzoli. Nejdůlěžitějším kritériem tudíž bude pohodlné hraní, které by díky přítomnosti klasických ovladacích tlačítek mělo být bezproblémové. To ostatně dokazuje i přiložené video, kde je prezentován emulátor her pro Playstation 1.

Zdroje: engadget.com, unwiredview.com, picasaweb.google.com

Diskuze ke článku
Raiden
Sony už se k tomu vyjádřila že ty obrázky jsou podvod
Martin Pultzner
Dobrý den,
Sony pouze sdělila, že nehodlá komentovat dohady a spekulace, tedy nevyjádřila se, že jde o podvod. Je ale pravda, že v detailech telefon nevypadá příliš věrohodně
Raiden
Já se dozvěděl že Sony Erricson to nekomentoval, ale sony obrázky vyvrátila že jde o podvod. Co se ohledně detailů týče v tom s vámi souhlasím
Andre
Prosiiim boze at to neposerou..tohle muze byt stejny hit jako kdysi w800 (taky vam pripada ze sony ericsson ma jedny z nejlepsich napadu ale nikdy to nedokazou dotahnou k dokonalosti a rikate si kolik malo zmen by stacilo)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze