Sony Ericsson Xperia Arc: informace i fotografie v předstihu

7

Je štíhlá, elegantní, vybavená a je to Xperia Arc. Den před oficiálním zahájeném veletrhu CES v Las Vegas unikly na internetu takřka kompletní informace o této novince, známé doteď spíše jako Xperia X12 nebo Anzu. Telefonu nechybí výborný displej, HDMI, 1 GHz procesor, 8 Mpx fotoaparát a operační systém Android 2.3.

Původní informace

První informace a fotografii přinesl server xperia10.net, který se rovněž zmiňuje o přítomnosti 4.3 palcového displeje a HDMI výstupu. Jiný zdroj pak uvádí i 12 Mpx fotoaparát se schopností natáčet HD video. Sony Ericsson ANZU, jak zní kódové označení tajné novinky, by měl být rovněž velmi tenký. Operačním systémem bude zřejmě Android 2.3, i když prototyp běží na starší verzi 2.1. Od Sony Ericssonu se jedná o přímou, byť poněkud opožděnou odpověď na HTC Desire HD.

TIP: přečtěte si recenzi Sony Ericssonu Xperia X10


První fotografie údajného nástupce Xperie X10?

Novinka by měla nést označení X12. Kromě fotografií již však nejsou známé žádné další informace. Ty se však odteď jistě budou postupně objevovat a nástupce X10 se tak bude postupně odhalovat. Jak se vám nová Xperia líbí?

Aktualizováno: nové informace a fotografie

Server blog.se-nse.net přinesl množství informací ohledně výbavy chystané vlajkové lodi Sony Ericssonu. Specifikace pochází z údajně z důvěryhodného zdroje. Sony Ericsson ANZU (jak zní kódové označení přístroje) se také dostal do rukou známého novináře Eldara Murtazina z mobile-review.com, který přinesl několik zajímavých informací, přiřemž některé z nich se s těmi z blog.se-nse.net příliš neshodují. Co vše tedy víme?

Obecně lze říct, že se jedná o tenčí a lehčí Xperii X10, s množstvím vylepšení (jako je multitouch, HDMI, kvalitním nahráváním HD videa a lepším čipsetem, lepším displejem a podobně). Na druhou stranu se nejedná o hardwarového zabijáka Samsungu Galaxy S nebo HTC Desire HD. Novinka by totiž měla disponovat "pouze" 800 MHz procesorem, což by v případě dobře vyladěného systému ale mělo bohatě dostačovat.

Předběžné specifikace

  • Procesor: Čipset MSM7230 s procesorem Scorpion s taktem 800 MHz (oproti 1GHz u X10)
  • Fotoaparát: 8.1 Mpx (mobile-review píše o 12 Mpx) a autofocusem s technologií Exmor R, 16x digitální zoom, nahrávání HD videa (720p/30fps) se stereo zvukem, LED, rozpoznání a sledování tváře i ve videu
  • 3.5 mm Jack
  • Displej: úhlopříčka 4,3 palce, rozlišení 854×480 bodů, kapacitní, S-LCD, multi-touch, 16 milionů barev
  • WiFi 802.11 b/g/n
  • HDMI
  • A-GPS a digitální kompas
  • Rozměry 125.0 x 62.5 x 8.7-10.9 mm (pro srovnání - Xperia X10 má rozměry 119 x 63 x 13 mm
  • Baterie s kapacitou 1500 mAh
  • Operační systém Android 2.2 Froyo, který bude v létě 2011 aktualizován na 2.3 Gingerbread

Aktualizováno 5.1.2011 - bude nový Sony Ericsson představen na veletrhu CES?

Bannery a poutače Sony Ericssonu na veletrhu CES zachycují doposud neznámý Sony Ericsson se štíhlým tělem a dobrou výbavou. Mohl by být nový Sony Ericsson Xperia X12 představen již za několik hodin na v Las Vegas? Nebo se jedná o jiný model? Nechme se překvapit.

Poutače na veletrhu CES v Las Vegas zachycují neznámý Sony Ericsson

Aktualizováno 5.1.2011 - víme takřka vše

Během dnešního dne došlo k velkému úniku informací a v předstihu se tak v plné kráse můžeme podívat na designově velmi zdařilý model Xperia Arc, dříve nazývaný X12 nebo také Anzu. Kromě několika fotografií se můžeme podívat i na dvojici videí.

Telefon nabídne 4,2 palcový displej s rozlišením 854x480 pixelů, 8 Mpx fotoaparát s čipem Sony Exmor R pro kvalitní snímky a videa a LED diodou, 1GHz procesor, HDMI, 1500 mAh baterii a operační systém Android 2.3. Zaujme velmi malá tloušťka telefonu - pouze 9 milimetrů na krajích a 8,7 mm v prostřední, nejtenčí části. Hmotnost je také velmi nízká a činí pouze 117 gramů.

Kompletní informace pro vás již nyní chystáme a již brzy si budete moci přečíst kompletní preview telefonu.

Sony Ericsson Xperia Arc - první oficiální fotografie

Zdroje: xperiax10.net, mobile-review.com, blog.se-nse.net, pocket-lint.com, mobile-review.com

Diskuze ke článku
daemon
Doufám, že to bude 1Ghz CPU a 12 Mega foťák. Jinak update na Android 2.3 v létě 2011 zní jako opravdová sprosťárna!!!
Martin Pultzner
Na druhou stranu ten update na Android 2.3 až v létě plně zapadá to dosavadního chování Sony Ericssonu v případě Xperií X10 a X8...
daemon
:D
Cejpatka
Co je na tom nejhorší, tak společnost SE tak dlouho "ladí" svůj software, až to totálně domrší, takže nefungují základní a jednoduché funkce. Takže X10 neumí poslat dlouhé SMS, v X10 mini/pro zase nefunguje kalendář, tak jak má, a u všech typů aplikace přímo od SE pro Zálohování a obnovu neumí při přechodu z 1.6 na 2.1, světe div se, správně přenést a obnovit to nejdůležitější v mobilu - kontakty.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze