Sony Ericsson Xperia neo konečně oficiálně v prodeji: kolik stojí?

6

Sony Ericsson na český trh konečně téměř po půl roce od oficiálního představení uvádí očekávaný smartphone Xperia neo. Za cenu skoro 9 tisíc korun se jedná o jeden z nejlepších telefonů v poměru cena vs. výkon. Otázkou je, zda nepřichází příliš pozdě.

Analýza - Proč nejsou telefony Sony Ericsson včas na trhu? (dva názory)

Jako na jeden z posledních světových trhů přichází konečně i do České republiky očekávaný Android smartphone Sony Ericsson Xperia neo. Není zdaleka jediným letos výrazně zpožděným přístrojem této značky. Nad důvodem oněch zpoždění se dnes ale zamýšlet nebudeme, učinili jsme tak již v tomto článku.

Sony Ericsson Xperia neo - fotografie z dubnové recenze
Tip: přečtěte si také článek - Recenze Sony Ericsson Xperia neo – Vivaz ovládnutý Androidem

Sony Ericsson Xperia neo je smartphone vyšší třídy s Androidem 2.3. Nabízí kombinaci relativně nízké ceny, vyváženého hardwaru v čele s jednojádrovým gigahertzovým procesorem a 8 megapixelovým fotoaparátem s autofocusem a hlavně také celkem povedeného designu přejatého z modelu Vivaz, který se trochu vymyká dnešním "plackovitým" trendům. Recenzi přístroje jsme vám přinesli již v dubnu. Výrobce telefon u nás začíná oficiálně prodávat za příjemnou cenu 8990 korun, a to ve všech třech barevných variantách, tedy red (červená), silver (stříbrná), a blue (modrá).

Technické parametry Sony Ericsson Xperia neo

Kompletní specifikace
Konstrukce116 × 57 × 13 mm, 126 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,7" (480 × 854 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2011, ?

Zdroje: obchod.sonyericsson.cz

Diskuze ke článku
mizzou
nemyslim si ze "pozde", co mu chyba proti konkurencii ak neratam high-endy s 3D a dvojjadrom.. a v strednej triede patri k spicke
Pepa
Skoda, ze neprisel tehdy, kdy mel, potencionalni zakaznickou zakladnu si SE u tohoto modelu zbytecne snizil, protoze kousek je to opravdu povedenej (vcera jsem si ho mohl vyzkouset) a i jeho velikost OK. Vybava je v dostatecna a nejaky dvoujadro-mysllim, ze zatiom to je spis marketing... PS: ve skutecnosti je vsak jeste hezci:)
dark knight
Mně by hlavně zajímalo, proč se u nás prodává za celkem vysokou cenu? Teda myslím u operátore O2, je cena 9500Kč. V e-shopech se dá sehnat o hodně méně, kolem 8-i tisíc. No ale třeba ve slovenskym T-mobilu se dá koupit v přepočtu za 7000,-Kč. To už je velmi slušná cena na tak skvělě vybavený telefon, nemyslíte? Jinak musím souhlasit s mizzou v tom, že patří ke špičce střední kategorie. Má v sobě všechno, co se k takovému telefonu sluší a patří.
koala
U O2 se vyplatí jedině s paušálem, jinak jak říkáš, v e-shopech. Podle mně bude cena u českého vodafonu o něco menší, až se tam konečně objeví. Snad se toho dočkáme, a na začátku září dorazí už i k vodafonu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze