Sony Xperia P a U: očekávané novinky oficiálně v prodeji

7

Tuzemské zastoupení společnosti Sony Mobile na náš trh oficiálně uvádí dva zajímavé komunikátory s Androidem řady Xperia NXT. Dlouho očekávanou Xperii U, a snad ještě očekávanější model P, si můžete zakoupit na mnoha různých obchodech. Krom jiného také i jejich srovnání vám přinášíme v dnešním článku.

Sony Xperia P a U - oficiální fotografie

Preview:

Sony Xperia P: kovové unibody s nejjasnějším displejem

Sony Xperia U: výkonný "prcek" s barevnou bradou

Jak model P, tak i model U patří mezi tři zástupce řady Xperia NXT, která symbolizuje zcela nové telefony, které opět po 10 letech vyrábí samostatná divize Sony. Ještě společně s vlajkovou lodí Xperia S byly oba tyto telefony světu oficiálně představeny na světovém mobilním kongresu v Barceloně. Tam jsme si obě novinky mimo jiné také pořádně vyzkoušeli.

Xperia P

Tento telefon je považován za jakéhosi černého koně, který by výrobci mohl vytáhnout prodeje více, než jeho ostatní modely. Telefon se nám na první pohled zalíbil už v Barceloně, jakmile se ale dostal do naší redakce, vyvolalo v nás jeho testování opravdový wow efekt. Xperia P je vzhledově i pocitově pevná, a to díky kovovému jednolitému konstrukčnímu řešení, které se dnes jen tak nevidí. Její 4 palcový displej s technologií WhiteMagic a rozlišením 960 × 640 pixelů patří k tomu nejlepšímu, co jsme doposud na mobilech mohli vidět.

Sony Xperia P se již nachází v našich rukou, a právě ji podrobujeme intenzivnímu testování

Čtěte: Vyzkoušeli jsme Sony Xperia P: první dojmy a fotografie

Díky dvoujádrovému procesoru s taktem 1 GHz od ST-Ericssonu a 1GB operační RAM paměti je zajištěn bleskový výkon při prakticky jakékoliv činnosti. Velmi dobrým dojmem působí také fotoaparát s rozlišením 8 megapixelů, který samozřejmě nepostrádá ani automatické ostření a LED přisvětlení. Přítomen je operační systém Android ve verzi 2.3, který by měl být v brzké době updatován na nejnovější Ice Cream Sandwich.

Telefon se u nás bude prodávat v celkem třech barevných provedeních, a to v černé, stříbrné, a také v odvážnější červené barvě. Cena na oficiálním e-shopu Sony Mobile ČR činí 9 950 korun. V tabulce níže jsou seřazeny další známé české internetové obchody.

Přehled cen

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Sony Ericsson 9 950 Kč
Alza 9 733 Kč
Sunnysoft 9 690 Kč
CZC 9 499 Kč
Mall 9 729 Kč
X-Store 9 690 Kč
Heureka.cz 8 990 - 14 221 Kč (83 e-shopů)

Xperia U

Xperie U je spolu s "bezdotykovou" Xperií sola nejlevnějším zástupcem nové řady NXT. Díky výměnné barevné spodní bradě, a také blikajícímu pásku, který dokáže měnit barvu podle toho, v jaké části uživatelského rozhraní se zrovna nacházíte, by měla zaujmout hlavně mladou generaci.

Sony Xperii U jsme si vyzkoušeli na Barcelonském kongresu MWC 2012

Čtěte - Sony Xperia P a Xperia U na fotkách a videu přímo z Barcelony

Novému smartphonu však také rozhodně nechybí patřičný výkon. Procesor je stejný jako u výše uvedeného modelu P, paměť RAM se však smrskla na poloviční hodnotu. Fotoaparát má nižší rozlišení 5 megapixelů, pořád ale teoreticky může nabídnout velmi obstojné výsledky. Telefon je celkově menší, a také o deset gramů lehčí. Displej se tomuto zmenšování také nevyhnul, a tak máme připraven 3,5 palcový zobrazovač s klasickým FWVGA (480×854 pixelů) rozlišením. Chybí mu bohužel technologie WhiteMagic.

K dispozici bude široká paleta různých barevně kombinovaných modelů. Oficiální e-shop Sony Mobile ČR nabízí prozatím tři, a to černo-růžovou, černo-bílou, a také bílo-žlutou (první název znační barvu nad průhledným proužkem, druhý pak barvu vyměnitelné brady pod ním). Prozatím není jasné, jestli půjde výměnné brady zakoupit zvlášť. Velice pravděpodobně však ano. Cena telefonu činní 6 850 Kč, ostatní ceny najdete opět v tabulce níže.

Přehled cen

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Sony Ericsson 6 850 Kč
Alza 6 799 Kč
Sunnysoft 6 690 Kč
CZC 6 499 Kč
Mall 6 679 Kč
X-Store 6 690 Kč
Heureka.cz 6 175 - 10 210 Kč (60 e-shopů)

Zdroje: obchod-sonymobile.cz, heureka.cz

Diskuze ke článku
gotak
Už bylo na čase. Pěkné telefony, android 4.0 do měsíce, fakt fakt dobré
Ještě něco lepšího než S jako konkurekce One X a SIII a potom nástupci sympatických Miniček.
Sten
Dobrý den, zajímalo by mě, kdy si budeme moci přečíst recenzi na Sony Xperia P. Bude k dispozici i video s vybalováním a prvními dojmy finalního kusu? A jak je telefon na tom s odladěností a fotkami, je na tom finální verze stejně jako prototyp, který jste zkoušeli? Děkuji
Miki
Ahoj doufám že napíšete i o U uvažuji o něm tak se chci podívat na video recenzi díky
oondraa
Jo, přesně jak píšeš, myslím, že to bude velká konkurence, hlavně ''Péčko'' to je taková zlatá střední cesta. Já bych navíc řekl, že je skoro lepší než S, pokud pomineme snad jen větší displej. Moc se na něj těším. a jsem zvědavý na plnohodnotnou recenzi.
Jinak Mobilnet ještě musím pochválit, protože recenze jsou opravdu skvělé, jen tak dál.. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze