Sony Xperia sola oficiálně v prodeji, víme kde a za kolik

10

V České republice počínaje včerejším dnem oficiálně začíná prodej další z vlny nových Xperií pouze od Sony. Novinka s přízviskem sola přichází s vyváženou nabídkou funkcí spadajících do vyšší střední třídy, mezi kterými nejzajímavěji vyniká displej schopný bezkontaktního ovládání. Kde a za kolik novinku v ČR seženete?

Sony novou Xperii dokázalo na trh dostat poměrně v rychlém časovém intervalu od oficiálního představení v polovině března, tedy krátce po skončení barcelonského MWC 2012. Tato skutečnost působí podivně zejména kvůli faktu, že ze tří o několik dní dříve představených modelů je aktuálně na trhu stále pouze vlajková Xperia S. Na modely Xperia U, a zejména pak Xperia P stále čekáme. O zpoždění jejich příchodu na trh už jsme vás nedávno informovali v samostatném článku.

Sony Xperia sola – oficiální fotografie

Preview – Sony Xperia sola představena: bezdotykový displej přichází

Sony Xperia sola se se svojí výbavou i rozměry řadí někam mezi zmíněnou dvojici modelů Xperia U a P. Čím se od nich výrazněji hned na první pohled odlišuje, je určitě absence průhledného proužku pod displejem. Ten naopak vystupuje nad zbytek přední části těla telefonu. Její další, ještě zajímavější vlastností je pak technologie Floating Touch. V podstatě je díky ní možné displej ovládat i několik centimetrů nad jeho povrchem aniž se ho fyzicky dotýkáte. Více o této technologii si můžete přečíst zde. Z dalších běžných specifikací pak nejvíce vyčnívá především dvoujárový procesor s taktem 1GHz, 1 320 mAh baterie, či 5 Mpx fotoaparát s autofocusem. Potěší také možnost rozšíření vestavěné 8 GB paměti o paměťové karty microSD.

Specialitou Xperie sola je takzvaný "bezdotykový" displej

Čtěte také – Sony Xperia sola: nový "bezdotykový" displej pod drobnohledem

Sony Xperia sola se na oficiálním českém e-shopu Sony Mobile začíná prodávat za cenu těsně pod hranicí 8 tisíc korun v bílém a černé barevném provedení. Jak ale můžete vidět z grafu a srovnávací tabulky níže, telefon lze ve volném prodeji sehnat už od 6 a půl tisíce korun, a navíc ještě také v jedné odvážnější, konkrétně červené barevné variantě.

Tip! Již brzy se můžete těšit na dojmy z našeho testování Xperie sola, a posléze také na plnohodnotnou recenzi včetně množství fotek a komentovaného videa.

Přehled cen

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Sony Ericsson 7 990 Kč
Alza 8 027 Kč
Sunnysoft 7 790 Kč
CZC 7 574 Kč
Mall 7 995 Kč
X-Store 7 850 Kč
Heureka.cz 6 590 - 9 255 Kč (52 e-shopů)

Oficiální promo video

Technické parametry Sony Xperia sola

Kompletní specifikace
Konstrukce116 × 59 × 9,9 mm, 107 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,7" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetST-Ericsson NovaThor U8500, CPU: 2×1 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 320 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2012,

Zdroje: obchod-sonymobile.cz, mobilni-telefony.heureka.cz

Diskuze ke článku
Fre ddy
Sony Sola, cenově dobrá, asi vzhledově přijatelnější něž Xperie s "kývající" bradou, ale zase, ať neříkají, že by se nenašlo místo na baterii alespoň o kapacitě min. 2000mAh. Museli by, jen tímto "zanedbatelným" vylepšením, vydělat daleko více. Nechce se mi věřit, že to výrobci tak těžko chápou..
Fre ddy
A podobnou technologii bezdotykového ovládání displeje používá už nejméně 4 roky firma Logitech u některých reproduktorů (Z-10). Asi použitelné, ale nic pro "rychlé" lidi, takže skoro k ničemu.
xsarahdi
Odhalili sa dnes oficiálne špecifikácie SONY XPERIA GX /HAYABUSA/

odstraňuje hlavné nedostatky Xperie S - vymeniteľná batéria a slot na microSD karty

A navyše nový 13Mpx HDR ExmorR fotočip s nahrávaní HDR videa vo FULL HD pri 30fps a najvýkonnejšie DUALCORE Snapdragon S4 Krait vo vnútri....to bude lahôdka

http://www.xperiablog.net/2012/05/16/ntt-docomo-formally-announces-xperia-gx-and-xperia-gx/
http://www.xperiablog.net/2012/05/16/first-promo-videos-for-xperia-gx-and-xperia-sx/
honza
Nemáte v plánu ji otestovat v blízké době? Uvažuji o ní, ale zatím žádné recenze.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze