Nová Lara Croft exkluzivně pouze pro telefony (Sony) Ericsson

3

Vývojáři ze studia Square Enix konečně uvolnili populární hru Lara Croft and Guardian of Light, která již více než rok s úspěchem působí na platformě Apple iOS také ve verzi pro zařízení s operačním systémem Android. Pro začátek ale bude hra dostupná pouze pro některé telefony od Sony (Ericssonu).

Hra Lara Croft a Guardian of Light (Strážce světla) byla vytvořena na motivy známé filmové série s Angelinou Jolie v hlavní roli. Jedná se o 3D akční adventuru, která využívá izometrického pohledu podobně, jako to můžete znát z některých RPG titulů. Vašim úkolem bude za pomoci různých zbraní, chvatů a kouzel porazit své mytologické protivníky Boha temnoty a Xolotla, kteří se snaží uvrhnout svět do tmy. Porazit své nepřátele musíte ještě před východem slunce.

Zajímavostí je, že hra nabízí zcela totožný design i úrovně, jako její dva roky stará varianta určená pro PC a herní konzole Xbox 360 a PS3. Přizpůsobeny byly pouze grafické efekty, které jsou o něco osekanější a méně dokonalejší, a také ovládací prvky, které pochopitelně museli být poněkud pozměněny.

Screenshoty z verze hry pro Android

Lara Croft and Guardian of Light je dostupná již poměrně dlouhou dobu na Apple App Storu pro smartphony iPhone a přehrávače iPod za 0,99 dolaru, tedy asi 20 Kč. Vylepšená verze HD je pak dostupná pro tablety iPad za 1,99 dolaru, tedy asi 40 Kč. Hru si v současné době mohou užívat také majitelé tabletu BlackBerry PlayBook, kteří za ni zaplatí stejnou cenu jako v případě iPadu, tedy 1,99 dolaru.

Lara Croft and Guardian of Light - ukázka hry na Apple iPadu

Dlouho očekávaný port oblíbené hry pro Android studio Square Enix ohlásilo již v září loňského roku. Na Google Play se ale dostává až nyní. Prozatím je ale dostupnost hry omezena pouze pro některé telefony od Sony resp. Sony Ericssonu. Konkrétně se to týká herního modelu Xperia Play, aktuální vlajkové lodi Xperia S a také připravované Xperie ion.

Na Androidu si novou Laru Croft zahrajete prozatím pouze na těchto třech smartphonech

Čtěte také - Recenze Sony Ericsson Xperia PLAY: recenze herního krále

Majitelé těchto modelů mají výhodu, jelikož si hru mohou stáhnout za zvýhodněnou cenu 1,29 dolaru, tedy32 korun. Jakmile se ale v horizontu několika týdnů rozšíří dostupnost hry na všechny zařízení s Androidem, upraví studio její cenu již na plnou sazbu, která bude činit 2,99 dolaru, což je v přepočtu zhruba 60 Kč.

Vyzkoušeli jste novou hru? Jak se vám líbí?

Zdroje: phandroid.com

Diskuze ke článku
Morous
Viděl sem, zkusil jsem, odešel sem... Není to nic super zábavného a graficky úchvatného. Dobré to ale je. Nicméně zatím pouze pro Adreno grafiky... Snad časem i pro další včetně Tegry 3 kde bude snad i něco navíc. Za mě 60%.
Rob
Funguje to i na Galaxy Note, EVU 3D atd.
Jirka
Když jsem viděl to, k čemu všemu chce ta hra přístup tak at si ji radši nechají..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze