Sony Ericsson těsně sváže Facebook s Xperiemi řady 2011

Sony Ericsson představil nový systém propojení obsahu telefonů řady Xperia se sociální sítí Facebook. V řadě telefonů Xperia budou kontakty a možnosti sítě Facebook propojeny s veškerým obsahem. Facebook bude přímo integrován do mobilu a bude okamžitě přístupný z nejčastěji používaných funkcí telefonu, jako je galerie fotografií nebo hudební přehrávač. Bude tak mnohem snadnější vše okamžitě sdílet a komentovat.

Sony Ericsson zařadí Facebook do svých telefonů

Tip: - Sony Ericsson Xperia Play v redakci: ptejte se! (blog)

Atraktivní novinkou bude například propojení sítě Facebook s hudebním obsahem telefonu. V případě poslechu oblíbené hudby a skladeb může uživatel přímo umístit informaci, že se mu skladba líbí, na Zeď svého profilu na síti Facebook. Profil bude následně automaticky aktualizován, aniž by bylo nutné Facebook otevřít. Připravena je také možnost sledovat videa a hudbu, která se líbí přátelům či je přímo komentovat prostřednictvím YouTube a Spotify.

Sony Ericsson Xperia series 2011
Tip: přečtěte si také recenze a preview - Sony Ericsson Xperia arc, neo, pro, PLAY, mini a pro

Vedle hudby bude možné také mnohem lépe sdílet veškeré fotografie. Stačí jedno kliknutí na úvodní obrazovce a okamžitě se nabídne možnost „To se mi líbí“ či „Přidat komentář“. Výraznější propojení se sítí Facebook se bude týkat i telefonního seznamu. Při vstupu do adresáře budou ke kontaktům přiřazeny fotografie i jejich zájmy a statusy. Narozeniny přátel pak budou přímo součástí kalendáře telefonu.

Sony Ericsson přináší větší provázanost Facebooku s Xperiemi řady 2011

Podívejte se také na - Stylový koncept Sony Ericsson Xperia Leon s WP8

„Sociální sítě se stávají součástí každodenní komunikace vedené přes mobily, a proto chceme uživatelům tuto komunikaci ještě více zpříjemnit. Díky úzké spolupráci společnosti Sony Ericsson se sítí Facebook se nám daří vyvíjet další možnosti pro větší propojení a interakci mezi sociálními sítěmi a mobilním telefonem,“ řekl Stephan Croix, viceprezident a ředitel globálního marketingu v oblasti partnerství společnosti Sony Ericsson. Henri Moissinac, ředitel mobilní divize Facebooku řekl: „Myslíme si, že mobilní zařízení jsou ideálním prostředím pro získání bohatých sociálních zkušeností. Sony Ericsson vytvořil velmi působivé možnosti využití Facebooku uvnitř telefonů Xperia. Věříme, že si uživatelé toto vysoce intuitivní prostředí oblíbí.“

Sony Ericsson přináší větší provázanost Facebooku s Xperiemi řady 2011

Čtěte: Sony Ericsson spouští vlastní kanál s aplikacemi (video)

Ve stávajících telefonech Xperia arc a Xperia PLAY bude brzy možné využívat toto nové propojení se sítí Facebook jednoduše díky aktualizaci softwaru. Dnes představené modely Xperia mini a Xperia mini pro již mají tyto funkce předinstalovány. V návaznosti na úspěšné mini modely jsou i tyto dva telefony vybaveny řadou oblíbených funkcí s využitím 1GHz procesoru Qualcomm Snapdragon a používají operační systém Google Android verze 2.3 Gingerbread. Přímá integrace sociální sítě Facebook v modelové řadě Xperia bude dostupná od druhého čtvrtletí tohoto roku a bude k dispozici ve všech telefonech řady Xperia představených od začátku roku 2011.

Tajné - Sony Ericsson je možná na prodej

Facebook jako součást nových modelů Xperia

  • Okamžitá možnost sdílení přehrávané hudby
  • Plnohodnotné využití veškerého obsahu – sdílení, možnost označení "Líbí se mi", nákup hudebních skladeb
  • Snadný přístup ke všemu, co přátelé právě poslouchají či sledují
  • Alba a fotografie ze sítě Facebook integrována do aplikace Galerie Xperia
  • Sledování fotografií, odkazů a statusů přímo u jednotlivých kontaktů v telefonním seznamu
  • Události na síti Facebook synchronizovány s kalendářem telefonů Xperia
  • Upozornění na nové události na displeji i v režimu zamčeného telefonu

Zdroje: TZ Sony Ericsson

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze