Smartphony od Googlu budou upozorňovat na nevyžádané hovory

5

Smartphony speciálně navržené Googlem dostanou jednu zajímavou aktualizaci. Systémově Google aktivuje možnost upozorňování na nevyžádané hovory, typicky telemarketingového ražení. V případě, že takový hovor bude směřován na váš smartphone, Google zobrazí nepřehlédnutelnou výstrahu.

Google se rozhodl, že do svých smartphonů Nexus a Android One zakomponuje s nadcházejícími aktualizacemi funkci, která bude uživatele informovat o nevyžádaných hovorech. Nejde o nic přelomového, v Obchodě Play již delší dobu existují různé aplikace, které umí to stejné, avšak nyní se Google rozhodl implementovat tuto funkci přímo v rámci systému. Zpočátku se aktualizace uvolní mezi všechny Nexusy a Android One smartphony, nevylučuje se však, že tato funkce dříve či později dorazí i na další značky.

Nepřehlédněte:

A jak Google upozorní na nevyžádaný hovor? Jednoduše, pruh obrazovky příchozího hovoru se zbarví „výhružnou červenou“ a nebude chybět ani vysvětlení, co je volaný zač. A co vy, jakou aplikaci na blokování a monitorování nevyžádaných hovorů využíváte nejčastěji?

Zdroje: plus.google.com, support.google.com, gsmarena.com