Další informace o modelu Marlin, budoucím Nexusu (3× aktualizováno)

Také v letošním roce se s největší pravděpodobností dočkáme nových telefonů řady Nexus, které patrně obstará HTC. Větším a lépe vybaveným modelem se má stát zařízení s kódovým označením Marlin. V obou případech již unikají informace o výbavě a objevují se i rendery včetně videa.

Aktualizováno 22. 7. 2016

Po zhruba dvou týdnech opět slyšíme nové informace o tajném modelu Marlin, což má být jeden z nových Nexusů, který vyrobí HTC. Uniká fotografie, na které je údajně zachycen prototyp zařízení, které je maskováno. Na displeji nicméně můžeme vidět kódové označení Marlin a rovněž typ softwaru, kterým je Android Nougat. Spekulace se zmiňují, že Nexus bude celokovový a bez výrazněji vystupujícího fotoaparátu. Design má vycházet z HTC 10, avšak na zadní straně se objeví čtečka otisků prstů. Zmiňuje se opět 5,5palcový Quad HD displej nebo 12megapixelový fotoaparát.

HTC Nexus / Marlin – údajný náhled do prostředí chystaného modelu

Aktualizováno 18. 7. 2016

Další podobu budoucích Nexusů od Googlu přináši Techconifugrations. Tentokrát se můžeme podívat na neoficiální video s rendery, které bylo vytvořeno z prozatím dostupných informací a spekulací o vzhledu a konstrukci telefonů.

Aktualizováno 6. 7. 2016

Po několika dnech informace o budoucích Nexusech opět ožívají. Dnes se máme možnost podívat, jak by nové Nexusy z dílny HTC mohly vypadat. Na obrázku níže nejde o oficiální render, ale o údajně velmi dobrý odhad vzhledu od spolehlivého zdroje. Zařízení by tak mohlo být spíše zaoblené a na zadní straně ponese logo Googlu. Naopak logo HTC by se možná vůbec na těle nemělo objevit. Současně se spekuluje, že by nové Nexusy měly být vyrobeny z hliníku.

HTC Nexus
Možná podoba chystaného Nexusu od HTC

Původní informace z 1. 7. 2016

Nexus

Před několika dny jsme vás informovali o tajném Nexusu, který nese Sailfish. Dnes přichází na řadu opět řada Nexus, nicméně zástupce prozatím nazývaný Marlin bude svou výbavou mířit ještě výše. Úhlopříčka displeje by se měla vyšplhat na 5,5 palce, přičemž nasazeno bude Quad HD rozlišení. Pod kapotou má tepat blíže nespecifikovaný procesor Snapdragon (pravděpodobně model 821 nebo 823) se čtyřmi jádry, který bude mít k ruce 4GB operační paměť. Pro vaše data bude připraveno 32 GB, případně také 128 GB. Podporu paměťových karet u zařízení Nexus snad již nikdo neočekává.

Nepřehlédněte: „N“ jako nugát: přivítejte Android Nougat

Další spekulace hovoří o čtečce otisků prstů, USB-C konektoru a také baterii o kapacitě 3 450 mAh. Je nanejvýš pravděpodobné, že nové Nexusy poběží na Androidu 7.0 Nougat, jehož jméno bylo včera oficiálně odhaleno. Datum představení v tuto chvíli není známé, avšak předpokládá se podzimní termín premiéry.

Zdroje: androidpolice.com, gsmarena.com, techdroider.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Tom
doufám že bude 64GB verze...
igme
htc ne a ne zkrachovat
Miroslav Maršál
Miroslav Maršál
Škoda - klidně bych do Nexusu od HTC šel, ale pro mne je zrovna 5,7" optimální velikost.
Leoš
Co to je za vzhled? :-O Toto bude stát zase jistě 14000 minimálně a vypadá to děsně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze