Google představil další detaily o programu Android One a první telefon

Google na letošní konferenci Google I/O představil kromě očekávaného Androidu L také novou sérii zařízení, která nesou označení Android One. Jsou to chytré telefony určené k prodeji v rozvojových zemích s cílem rozšíření Android platformy na další trhy. Google nyní oznámil první výrobce a telefony, které budou Android One reprezentovat.

Google bere rozvojové země velmi vážně a vidí v nich velmi vysoký potenciál. Z toho důvodu vznikl program Android One, který má za cíl rozšířit telefony s Androidem i do nepříliš bohatých zemí. První z telefonů, které se budou pod značkou Android One prodávat, bude Sparkle V Red od výrobce Karbonn. Model nabídne například 4,5" displej s rozlišení 854 × 480 pixelů, 5megapixelový fotoaparát, 1GB RAM a další. Jednou z hlavních výhod těchto telefonů je však příslib velmi časné aktualizace na Android L.

TIP: Android One: iniciativa pro rozšíření smartphonů do zemí třetího světa

Další z prvních výrobců budou ještě společnosti Micromax a Spice Mobiles. Všichni tito výrobci tak budou vyrábět telefony s cenovkou kolem 100 dolarů, tedy přibližně 2 700 korun s DPH. Google také zároveň ohlásil bližší kooperaci s operátorem Airtel, aby mohl nabídnout lepší datové plány pro své zákazníky. Mezi další Android One partnery mají patřit například i Acer, Alcatel OneTouch, Asus, HTC, Lenovo, Panasonic nebo také Qualcomm (současné Android One telefony mají čipset od MediaTeku).

Zdroje: googleblog.blogspot.co, engadget.com, snapdeal.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze