Podívejte se na Pixel (Nexus) Sailfish ze všech stran (4× aktualizováno)

29

Příchod nové generace telefonů Nexus se blíží. V letošním roce je s největší pravděpodobností vyrobí HTC a o prvním modelu, který má prozatím kódové označení Sailfish, se nyní dozvídáme více.

Aktualizováno 12. 9. 2016

Před několika dny jsme vás informovali o tom, že nové modely Googlu zřejmě už neponesou název Nexus, ale Pixel. Očekávaný Pixel s kódvým označením Sailfish se nyní objevil na krátkém videu, kde si jej můžete prohlédnout ze vše stran. Mezi nové informace, které známe, patří rozměry 143,8 × 69,5 × 7,3 milimetrů a baterie, jejíž kapacita by měla být 2 770 mAh.

Aktualizováno 29. 8. 2016

Příchod nových Nexusů se pomalu blíží, a není proto divu, že se dočkáváme dalších informací a obrazových úniků. Dnešní den se nese v duchu především nových obrázků, na kterých si můžeme chystaný Nexus s označením Sailfish, který vyrobí HTC, poměrně detailně prohlédnout. Spekuluje se rovněž o představení, která má proběhnout buď v září či říjnu. V plánu má být údajně černá, stříbrná a zlatá varianta tohoto modelu.

Nexus Sailfish

Aktualizováno 15. 8. 2016

Po několika dnech tu máme opět únik týkající se chystaného Nexusu s kódovým označením Sailfish. Dnes se můžeme podívat na pravděpodobnou podobu na první fotografiích. Tělo zařízení by mělo být kovové a zvláštností může být údajně částečně skleněná zadní část. Všimnout si lze také čtečky otisků prstů na zadní straně.

Nexus Sailfish

Aktualizováno 10. 8. 2016

Chystaný Nexus z dílen HTC, který nese kódové označení Sailfish a možná se bude jmenovat Nexus 5P, se objevil v benchmarku AnTuTu, který potvrzuje některé specifikace. Například 5palcový displej s Full HD rozlišením. Pod kapotou bude čtyřjádrový procesor Snapdragon 820 či 4GB operační paměť. Pro vaše data bude připravena 32GB paměť, ze které by mělo zbývat přibližně 24 GB. Nasazen bude samozřejmě Android 7.0 Nougat. Benchmark prozradil ještě přítomnost 13megapixelového fotoaparátu na zadní straně a 8megapixelové kamerky na čelní straně.

Nexus Sailfish

Původní informace z 24. 6. 2016

Nexus

HTC Sailfish by se mělo stát přímým nástupcem současného Nexusu 5X, tedy níže postaveného modelu. Pokud se potvrdí výroba u HTC, půjde o další Nexus od tchajwanského výrobce. Naposledy jsme však jeho počin na poli referenčních viděli vůbec u prvního Nexusu One před 6 lety. Připravovaný model má nabízet pětipalcový displej s Full HD rozlišením. O výkon se má starat čtyřjádrový procesor s taktem 2 GHz a nápomocna bude 4GB operační paměť. Pro vaše data bude připraveno 32 GB a se slotem pro paměťové karty počítat nelze.

Přečtěte si: Recenze Google Nexus 5X – Android jde s dobou

Další informace zmiňují například čtečku otisků prstů na zadní straně nebo dvojici reproduktorů na straně spodní. Hlavní fotoaparát bude pořizovat až 12megapixelové snímky, čelní kamerka si vystačí s 8 megapixely. Samozřejmostí bude USB-C konektor, který mají i současné Nexusy. Chybět nemůže LTE Bluetooth 4.2 a poslední informace se týká baterie, jejíž kapacita by měla být 2 770 mAh. Prozatím není známé datum představení, ale tradičně se nové Nexusy odhalují až na podzim. Zbývá tudíž ještě spousta času na upřesnění či změnu specifikací.

Zdroje: androidpolice.com, gsmarena.com, androidpolice.com, weibo.com

Diskuze ke článku
Redmarx
Jsem myslel, ze na tom HTC bude OS Sailfish a on je to zase jen dalsi lagdroid. :-/
jano
sd karta?
dual sim?
vymenitelna bateria?
hm, tak zase nic.
Ondřej
HTC by mělo už konečně zmizet ze světa a ne vyrábět Nexusy. Raději kdyby to zůstalo u huawei nebo lg. Hlavně současný 6P se povedl. Akorát ta cena :)
shield
Takže letošní nexus dopadne jako Nexus 6 od motorole, vysoká cena a nic zajímavého už se těším na další Rok kdy vydá LG Nexus, a Taky Huawei.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze