Slavná hra okořeněná o rozšířenou realitu je nyní dostupná pro iOS a Android

Slavná hra okořeněná o rozšířenou realitu je nyní dostupná pro iOS a Android
Fotografie: Taito
  • Jedná se o titul Space Invaders: World Defense, jehož původní verze spatřila světlo světa již v roce 1978
  • Hra se záhy stala celosvětovým hitem, podaří se to i novince využívající rozšířenou realitu?

Zatímco studio Niantic stojící za AR megahitem Pokémon Go v minulém měsíci zavřelo studio v Los Angeles a zároveň propustilo 230 zaměstnanců, japonské Taito ve spolupráci s Googlem úspěšně vypustilo do světa hru Space Invaders: World Defense. Novinka od dnešního dne dostupná pro Android a iOS čerpá z původní předlohy představené již v roce 1978, která se záhy stala obrovským hitem po celém světě.


Space Invaders: World Defense byla oznámena již na květnové keynote Google I a nepřekvapí tak, že využívá ARCore od Googlu. Vstup této hry na trh je pak zajímavý právě i kvůli tomu, že mobilním hrám využívajícím rozšířenou realitu v současnosti příliš pšenka nekvete. Kromě již zmíněného zavření studia společnosti Niantic lze poukázat i na několik dalších zrušených projektů, třeba Harry Potter nebo Transformers. Stejný osud postihl i hru The Witcher: Monster Slayer, která byla ukončena k 30. červnu letošního roku. V rámci oficiálního prohlášení dostupného na thewitcher.com se přitom vyloženě nehovoří o neúspěchu, ví se však, že ani tato AR hra nebyla dostatečně úspěšná na to, aby se vyplatilo ji i nadále ponechat dostupnou.

Zda se hře Space Invaders: World Defense podaří tento trend prolomit, zůstává s otazníkem. Dnes již takřka pamětníkům, kteří si Space Invaders vybavují z dětských vzpomínek, však doporučujeme titul alespoň krátce vyzkoušet. Ke hraní je vyžadováno, aby se hráč nacházel mimo interiér a nechybí ani ikonický zvukový doprovod.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze