Skutečně zoomovací foťáky a další novinky

mNews
Skutečně zoomovací foťáky a další novinky
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Samsung přináší nový telefon, jedná se o lehce vylepšenou verzi populárního modelu A52
  • Řada Realme 8 ještě neřekla poslední slovo a novými technologiemi se pyšní Oppo
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších novinek z uplynulého týdne

Už tady máme další Samsung. A ne, nemyslím Flip nebo Fold. Dále se podíváme na Realme a velkou změnu u Xiaomi. Vítám vás u dalšího dílu mNews, kde se podíváme na nejzajímavější novinky uplynulého týdne.

Skutečně zoomovací foťáky a další novinky – mNews

Galaxy A52s 5G míří do Česka

Během září se začne prodávat novinka Samsung Galaxy A52s 5G. Oproti předchozí verzi Galaxy A52 se jedná pouze o drobnou inovaci. Zlepšení přichází hlavně ve dvou věcech: na prvním místě je rychlejší čipset Snapdragon 778G, což potěší třeba hráče. Druhou novinkou je 25W nabíjecí adaptér oproti 15W u předchozí verze. Takže se novinka nabije výrazně rychleji. V Česku bude mobil dostupný hned v několika barvách za 11,5 tisíc korun.

Realme 8i se blíží

Stejně jako předchozí generace i Realme 8 se dočká rozšíření o model 8i, mířící do nižší střední třídy. Telefon zaujme vzhledem a Full HD+ displejem se 120Hz obnovovací frekvencí. Nasazený procesor G96 od MediaTeku je zajímavou novinkou. Za zmínku rovněž stojí 50Mpx fotoaparát a baterie o kapacitě 5 000 mAh. O dostupnosti sice nemáme zprávy, ale vzhledem k prodeji 7i na našem trhu bych i zde opatrně doufal.

Xiaomi zjednoduší pojmenování

Xiaomi Mi. Občas to jde těžce přes pusu, ale k telefonům od tohoto čínského výrobce přídomek Mi prostě patří. Alespoň to tak dosud platilo. Jenže časy se mění a z nových modelů právě ono označení „Mi“ vymizí. Novinky se tak budou jmenovat třeba Xiaomi 11T nebo Xiaomi 11T Pro. Těch se mimochodem máme dočkat už v září.

Oppo ukazuje nové technologie

Oppo na své technologické konferenci představilo hned několik zajímavých novinek týkajících se focení. Prozatím nejsou spojeny s konkrétními modely, ale jejich nasazení se máme v budoucnu dočkat. Začněme u teleobjektivu s proměnnou ohniskovou vzdáleností. To už jsme viděli, ale ne v takovém rozsahu. Oppo představilo optiku s rozsahem 85 až 200 mm. Jde o sérii pohybujících se čoček. Dále tu máme pětiosou stabilizaci jak na objektivu, tak na snímači. K zásadním posunům mělo dojít i ve vývoji selfie snímačů pod displejem, hlavně v oblasti softwaru. A nakonec zmíním snímač RGBW, který zachytí více světla s menším šumem. Toho se máme dočkat už tento rok. Určitě se podívejte na náš detailní článek, kde novinky rozebíráme.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze