Seznam.cz začne pro ověření svých uživatelů využívat BankID

5
Seznam.cz začne pro ověření svých uživatelů využívat BankID
Fotografie: Seznam
  • Společnost Seznam.cz svým uživatelům nově nabízí možnost ověření Seznam Účtu s využitím bankovní identity
  • Pro všechny, kteří ji využijí, bude mít označení „ověřený uživatel“
  • To přinese nejen výhody na jednotlivých službách, ale také nový způsob případné obnovy přístupu k účtu, pokud náhodou dojde ke ztrátě nebo zapomenutí hesla

Ověření pomocí BankID je nyní náš nejspolehlivější způsob pro obnovení přístupu k Seznam Účtu při zapomenutí přístupového hesla nebo odcizení e-mailu. Smyslem využití bankovní identity pro ověření účtu je zajištění transparentnosti a vyššího zabezpečení uživatelských dat v rámci našeho digitálního ekosystému,” říká David Finger, ředitel divize Email.cz a Mapy.cz společnosti Seznam.cz.

Na možnosti ověřit svůj účet přes bankovní identitu spolupracuje Seznam.cz s poskytovatelem služby BankID, společností Bankovní identita, a.s., a k ověření tak lze využít přihlašovací údaje uživatele všech bank, které jsou na BankID napojené. „V procesu ověření se uživatel přes rozhraní BankID dostane až na přihlašovací stránku své banky, kde se ověří svou bankovní identitou. Banka ho informuje, že se společností Seznam.cz bude sdílet pouze jeho jméno a datum narození, a pokud uživatel souhlasí, obdrží Seznam potvrzení jeho identity a účet označí jako ověřený,“ popisuje fungování ověření Finger.

Využívání BankID je bezpečné, samotné ověření totiž probíhá v prostředí banky. Lidé se mohou spolehnout, že firmy ani úřady nikdy neuvidí jejich heslo nebo jiné přihlašovací údaje. Použití BankID má každý uživatel ve svých rukách, sám se rozhoduje, kde ho využije a přehled přístupů má evidovaný v elektronickém bankovnictví,“ vysvětluje Marek Růžička, výkonný ředitel společnosti Bankovní identita, a.s., která službu BankID nabízí.


Ověřený uživatel získá větší důvěryhodnost v jím publikovaných recenzích na Firmy.cz či příspěvcích v diskuzích, do budoucna se plánují i další výhody, například na službách Sbazar.cz či Sauto.cz. Uživatelé se přitom nemusí obávat, že by jejich Seznam Účet byl jakkoli propojený s účtem v bance. Společnost totiž při ověření nezískává žádné bankovní detaily, a stejně tak banky nemají přístup k informacím o uživatelích Seznam.cz.

K dnešnímu dni využívá ověření bankovní identitou na svém Seznam Účtu více než 6 000 uživatelů a jejich počet se stále zvyšuje. „Vzhledem k výhodám, které ověření přináší zejména v oblasti zabezpečení účtu, čekáme, že počty dále porostou a ověření se stane samozřejmou volbou pro všechny naše uživatele. Denně se totiž naše technická podpora setkává s desítkami případů, kdy lidé ztratí svoje přístupové údaje, nebo jim někdo odcizí e-mail. Ověření bankovní identitou je účinným řešením na oba zmíněné případy,“ uzavírá Finger.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Petr Válek
Petr Válek
Ano mám už ověřeno , asi 2 dny zpět to na mě vyběhlo 😉
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Zbytečnost nehodlám si něco takového dělat. Sezname nasrat.
Jan Kasik
Jan Kasik
stejně se tomu za chvilku nevyhneme nikde
Lukáš QproTest
Lukáš QproTest
Tak přece není nutné cokoliv a kdekoli komentovat. Až bude ověření kartou povinné, tak učet u seznamu smažu a je hotovo. Nejde o to, že bych se potřeboval skrývat. Stejně tam vysupuji pod svým plným jménem. Ale ukládat data o kartě na kdejakém webu není úplně bezpečné. Nyní když hackeři prolomí ochranu seznamu, tak budou znát mé jméno, email a tel. číslo. Přidávat jim k tomu ještě bankovní údaje? To zní hloupě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze