Šéf Honoru má ambiciózní cíl: vybudovat lepší ekosystém, než má Apple

6
Šéf Honoru má ambiciózní cíl: vybudovat lepší ekosystém, než má Apple
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • iPhony jsou podle CEO Honoru technologicky zastaralé a bodují díky ekosystému
  • Nejnovější vlajková loď od Honoru nabídne stejně dlouhou softwarovou podporu jako Pixely od Googlu

Společnost Honor se od svého kompletního oddělení od mateřské společnosti Huawei (díky čemuž mají její produkty plnou podporu Google služeb i 5G) snaží oslovit zákazníky designovými kousky, skládačkami, ale také regulérně vlajkovými modely, jako je například nedávno testovaný Honor Magic5 Pro se skvělým poměrem cena/výkon. Podstatného vylepšení se má však dočkat i jejich nadstavba Androidu s označením MagicOS, s níž chtějí konkurovat iOS od Applu.

Jak uvádí gsmarena.com odkazující se na mydrivers.com, samotný CEO společnosti prozradil, že v loňském roce Honor investoval do oblasti výzkumu a vývoje 10 % celkových tržeb a má velké plány s MagicOS. Konkurenci v podobě iPhonů pak označil za hardwarově podřadnou se zastaralým designem a nízkou kapacitou baterie ve srovnání s mnoha Android zařízeními včetně série Magic5. Zákazníci však podle něj u iPhonů zůstávají (či na ně přecházejí) kvůli iOS, právě to by chtěl Honor změnit se svým budoucím ekosystémem. Minimálně z hlediska softwarové podpory u vlajkových telefonů je pak Honor na dobré cestě, neboť se nejnovější Honor Magic5 Pro chlubí garancí tří velkých aktualizací Androidu a pěti let bezpečnostních záplat, což je stejně dlouhá podpora jako u Pixelů od Googlu.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Zrovna od Honoru se zastaralým UI a skoro nejhorší podporou z mainstream androidu, to fakt sedí.
Michal Kalina
Michal Kalina
Sef Honoru by se mel v prve rade snazit aby byly jejich vlajkove telefony po vic jak pul roce od uvedeni k dostani i u nas. Stale cekam na Magic Vs, ale hadam ze se dockam driv noveho Foldu.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
To už sem slyšel tolikrát i u Huawei :D
Martin Vit
Martin Vit
Pokud není ani Samsung se v tomto ohledu dotáhnout na Apple a to je ze všech nejblíž v oblasti softwaru, tak se obávám, že to Honor jen tak nedá, ale třeba překvapí a bude to jen žádoucí. Jinak se slovy ředitele Honoru také souhlasím, Apple je opravdu technologicky míle za konkurencí a jen díky IOS to pořád táhnou v elitě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze