Samsungy Galaxy A54 a Galaxy A34 unikají: Co vše o nich víme?

20
Samsungy Galaxy A54 a Galaxy A34 unikají: Co vše o nich víme?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Design přeberou od vlajkové řady Galaxy S
  • Inovují se procesory a fotoaparáty
  • Samozřejmostí bude zvýšená odolnost proti vodě a prachu

Samsung si v letošním roce dává na čas s uvedením klíčových modelů střední třídy. Dle nejnovějších informací winfuture.de je však představení Galaxy A54 a Galaxy A34 na spadnutí. Získáváme ucelenou představu o výbavě a rovněž vzhledu.

Samsung Galaxy A54
Samsung Galaxy A54

V prvé řadě dojde ke změně designu, který se dle očekávání inspiruje u špičkových Galaxy S. Zmizí tak jednotný fotomodul, každý zadní fotoaparát bude zcela samostatný a vystupovat nad okolní povrch. Vybírat bude možné ze čtyř barevných variant: bílé, černé, modré a zelené. Samozřejmostí u obou bude zvýšená odolnost proti vodě a prachu se stupněm krytí IP67.

Výbava letos nedozná velkých změn, alespoň ne na první pohled. Galaxy A54 bude nabízet 6,4" Super AMOLED displej s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. V samotném displeji pak bude drobný průstřel pro čelní 32megapixelový fotoaparát. Na zádech najdete hlavní 50megapixelový snímač s optickou stabilizací, 12megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 5megapixelový portrétní snímač.

Samsung Galaxxy A34
Samsung Galaxxy A34

O výkon modelu A54 se postará procesor Exynos 1380 s 8GB RAM. Pro vaše data by mělo být možné volit mezi 128GB a 256GB interní pamětí. Chybět nebude podpora 5G, NFC či Bluetooth 5.2. Baterie s kapacitou 5 000 mAh slibuje výdrž větší než jeden den a 25W nabíjení.

Samsung Galaxy A34 nabídne 6,6" Full HD+ Super AMOLED displej se 120 Hz. V panelu však bude namísto průstřelu výřez pro 13megapixelovou čelní kamerku. Hlavní zadní fotoaparát se 48 megapixely a optickou stabilizací doplní 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 5megapixelový portrétní snímač. O výkon nižšího modelu se postará procesor Dimensity 920 od MediaTeku s 8GB RAM a až 256GB interní paměti s možností rozšíření. Baterie bude mít stejně jako u A54 kapacitu 5 000 mAh a 25W drátové nabíjení.

Oba Samsungy by se měly představit na další akci Samsung Unpacked, která se předpokládá koncem tohoto měsíce. Bohužel se spekuluje i o tom, že meziročně dojde k navýšení cen.

Diskuze ke článku
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Ten 50 Mpix fotoaparát by mohl být zajímavý.
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Jestli se můžu zeptat, chtěl bych vědět, co je špatného na A 14 5G? Má 90 Hz display a FHD rozlišení. Jas má mít také dobrý. Něco mi uniká? Možná že má technologii displeje PLS...
Pc Wifi
Pc Wifi
to je zas rošambo v CPU... co tak treba A54 - SD778+, A34 - SD695 a je klid :o) Samsung je fakt nepoucitelny...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze