Samsung představil Gear VR s pohybovým ovladačem

2

Další novinku si pro nás Samsung přichystal v podobě nového pohybového ovládání pro vlastní virtuální realitu Gear VR, kterou vyvíjí ve spolupráci se společností Oculus. Jedná se o důležitý krok, jímž dohání Google a jeho systém Daydream, který přinesl pohodlné pohybové ovládání do kategorie mobilní virtuální reality.

Gear VR 2017

S odhalením nové vlajkové lodi Galaxy S8 přišlo zároveň představení nové generace brýlí pro virtuální realitu. Gear VR, které Samsung vyvíjí ve spolupráci se společností Oculus, se zlepšují hlavně v interakci s virtuálním světem.

Zatímco headset se neliší od verze, kterou jsme viděli při představení neslavně proslulého Galaxy Note7, největší novinkou je bezpochyby pohybový ovladač, jenž je podobný Daydream View ovladači od Googlu.

Na první pohled vás zaujme velká kruhová dotyková plocha, která je určená pro váš palec. Podobný princip využívá i zmiňovaný konkurent. Jednoduchými gesty tak ovládáte obsah, podobně jako na dotykové ploše na pravé straně headsetu. Na ovladači, který držíte v ruce, však dává mnohem větší smysl. Zároveň nás těší, že Samsung nevymýšlel úplně nový způsob ovládání, protože nyní budou mít vývojáři méně potíží při portování her a aplikací z Daydream na Gear VR a vice versa.

Gear VR 2017

I na novém ovladači Gear VR naleznete dvě ovládací tlačítka pod dotykovou plochou. První pro návrat o jeden krok zpět, druhé pro návrat na domovskou obrazovku Oculus Home. Pod tím ovšem nechybí dvě tlačítka pro ovládání hlasitosti, ať už obsah necháváte hrát z reproduktoru v telefonu nebo přes připojená sluchátka.

TIP: Velké představení Samsungu Galaxy S8: telefon bez hranic

Navíc vás však potěší „trigger“ tlačítko vpředu pro váš ukazováček, které pohodlně využijete pro uchopování předmětů ve virtuálním prostoru nebo, tradičně, střílení v akčních hrách. Na spodní straně pak nechybí poutko, díky kterému ovladač omylem neupustíte.

Gear VR 2017

Upozorňujeme, že nemůžete čekat ovladač ve stylu HTC Vive nebo PS VR. Ovladač pro Gear VR není snímán ve 3D prostoru, ale má vlastní gyroskop, podle kterého pozná, kam s ním míříte. K telefonu je připojený přes Bluetooth, takže vám žádné kabely nepřekáží.

TIP: Vyzkoušeli jsme inovovaný Samsung Gear VR: na dobré cestě

Na prezentaci Samsung rovněž slíbil exkluzivní obsah, který naplno využije nový ovladač. Dočkáme se tak nejen nových profesionálních 360stupňových videí, ale i aplikací a her. V Gear VR také můžete pohodlně sledovat videa natočená přes novou kameru Gear 360.

Samsung Gear VR s novým ovladačem vyjde 21. dubna za 129 $ (v přepočtu po přičtení daně cca 4 tisíce korun). Dostupný bude rovněž samostatný ovladač, pakliže už headset vlastníte. Pořídíte ho za 39 $, což je přibližně tisíc korun.

Gear VR 2017
Diskuze ke článku
All mobile
All mobile
Přidání nového ovladače je výborný počin.Rozhodně to tak zlepší komfort ovládání a přinese nové možnosti nejen ve hrách.
Lukáš
no, po vyzkoušení HTC Vive jsem ty ovladače nechtěl pustit z ruky. pokud to bude fungovat podobně a ovladač reagovat na pohyb bude to velká zábava. takhle už ve virtuální realitě vidím velký potenciál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze