Samsung oficiálně odhalil, co stálo za problémy Galaxy Note 7

32

Samsung dnes zveřejnil konkrétní důvody, kvůli kterým byla ukončena výroba Galaxy Note 7. Telefon od samého začátku disponoval vadnými bateriemi, které měly za následek až vzplanutí přístroje. Samsung vysvětlil, proč byly problémové obě dosazené baterie a navrhl i řešení, kterého se bude držet pro zajištění maximální bezpečnosti.

Jak jsme vás informovali v pátek, Samsung se rozhodl obeznámit veřejnost s tím, jaké problémy potkaly dnes již mrtvý Samsung Galaxy Note 7. Původní spekulace se částečně potvrdily, za problémy stálo špatné umístění baterie, respektive samotná konstrukce, která zapříčinila vzplanutí smartphonu.

Samsung Galaxy Note 7

V případě baterií od Samsungu, které byly součástí prvních smartphonů, jež se dostaly na trh, může za problém málo místa v pravém horním rohu baterie. Zde docházelo k deformacím záporné elektrody, což mělo za následek zkrat a v krajním případě i vzplanutí. Při nabíjení se baterie lehce nafukuje, což bylo v rozporu s umístěním a také tenkostí konstrukce.

Vadná však byla také baterie externí společnosti ATL. Zde se jednalo o problém s výrobním procesem baterie. Na vyrobení mnoha kusů náhradních baterií nezbylo mnoho času a i kvůli tomu vyvstaly problémy s neumístěním izolační pásky do vnitřní šasi baterie. I tento zdánlivě malý problém vyústil v přímý kontakt anody a katody.

Nové baterie budou podléhat důkladnému testování, které Samsung označuje jako osmibodový Point Battery Safety Check. Tento postup se bude na bezpečnost soustředit již od samotného návrhu zařízení, nemělo by tedy docházet ke stejným problémům. Inovovaný postup při vývoji je platný pro všechny modely představené od roku 2017, týkat se tedy bude i modelu Samsung Galaxy S8 (edge).

Samsung Galaxy Note 7

Samsung odhalil také pár zajímavých čísel. Problémům se věnovalo 700 zaměstnanců, kteří otestovali 200 tisíc telefonů a dalších 30 tisíc baterií. Závěry byly potvrzené třemi nezávislými společnostmi – UL, Exponent a TUVR. Celkem Samsung prodal zhruba 3 miliony kusů Notu 7, z toho se vrátilo 96 % smartphonů, zbylých 120 000 kusů je stále mezi uživateli. Samsung jedním dechem dodal, že se jednalo o jedno nejhorších období za posledních 33 let.

Samsung Galaxy Note 7 – videopohled

Technické parametry Samsung Galaxy Note 7

Kompletní specifikace
Konstrukce153,5 × 73,9 × 7,9 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 8 Octa 8890, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:41 hodin
Dostupnost, 23 790 Kč

Zdroje: gsmarena.com, cnet.com

Diskuze ke článku
Peter
Ovecky dostali potravu a hura k svetlesim zajtrajsom.Ved tomu nemoze verit ani uplny dement.Preco potom zastavili vyrobu ved bateria sa da nahradit funkcnou ked poznam pricinu lenze problem je ze Samsung nema ani dnes paru o tom kde bol problem inak by nezrusil vyrobu kde uz natlacil miliardy.Samsung klame az sa prasi a to mu ide perfektne len to ma jednu chybu ze uz viac krat bol chyteny.A teraz dufa ze predrazenym novym modelom mu ovce tie straty zaplatia ved na masirovacku uz investuje vo velkom.Prajem vela uspechov.
.....
Joo to je pravda a právě pasaci ovčí ze Slovenska přesně vědí kde je problém a jak to všechno je :-D piš alespoň Českým jazykem když už se musíš vyblejt tady ty chytraku
Absolut Nowak
Samsung zakázat! I kdyby to zachránilo jeden jediný lidský život!
michchch
700 zamestnancov k hovnu to uz je sila :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze