Samsung potvrzuje, že příští rok jeho telefony nabídnou satelitní konektivitu

Samsung potvrzuje, že příští rok jeho telefony nabídnou satelitní konektivitu
Fotografie: NASA
  • S největší pravděpodobností ji nabídnou hned telefony Galaxy S24, jejichž představení se očekává už v lednu 2024
  • Zástupce Samsungu na konferenci Semiconductor Expo (SEDEX) mluvil také o umělé inteligenci, ray tracingu a dalších tématech

Jak informuje gsmarena.com, která převzala zprávu sisajournal-e.com, prezident divize System LSI společnosti Samsung Park Yong-in potvrdil, že telefony Galaxy budou od příštího roku podporovat satelitní služby. Pravděpodobně jde o narážku na připravovanou řadu Galaxy S24, jejíž debut se očekává už v lednu 2024 a mluví se například o tom, že nabídne titanové rámečky.


Ve svém projevu na Semiconductor Expo (SEDEX) Park Yong-in uvedl, že již byly provedeny technické přípravy, které umožní komunikaci pomocí satelitů. Mohlo by tak jít o odkaz na podporu obousměrné komunikace přes satelit u modemu Exynos 5300.

Vyvolává to ovšem s odkazem na další spekulace ohledně toho, že Galaxy S24 Ultra bude poháněn právě uvedeným procesorem Snapdragon 8 Gen 3, otázky, jak bude model Ultra podporovat funkci satelitní komunikace, když o ní Qualcomm nemluvil? Souviset by to mohlo i s technologií, která umožňuje pomocí standardních smartphonů satelitní hovory s využitím sítě 4G LTE, jak jsme vás informovali již dříve.

Umělá inteligence, ray tracing a další témata

Park Yong-in kromě toho ale hovořil o plánech společnosti Samsung zvýšit grafický výkon smartphonů vylepšením technologie ray tracingu. Ta umožňuje lépe pracovat se světlem a vytvářet fotorealistické scény, premiéru v telefonech Samsung přitom zažila už v řadě Galaxy S22 s procesory Exynos 2200.

Na konferenci také prezident divize System LSI společnosti Samsung promluvil o generativní umělé inteligenci, na kterou také lákal Qualcomm při oznámení Snapdragonu 8 Gen 3 s tím, že umožní virtuálnímu osobnímu asistentovi například generovat média (videa a fotografie) a mnoho dalšího.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze