Samsung odhalil nový Exynos 9810 podrobněji, očekáváme jej v Galaxy S9

7
Samsung odhalil nový Exynos 9810 podrobněji, očekáváme jej v Galaxy S9
  • Nový nejmodernější procesor Samsungu je založen na 10nm technologii
  • Výkon naroste až o 40 %
  • Nasazen bude i speciální režim pro sken obličeje využitelný ve fotografiích a zabezpečení

Jihokorejský Samsung dnes oficiálně představil nový přírůstek mezi řadu procesorů Exynos 9 – Exynos 9810. Jedná se o přímého nástupce současného procesoru Exynos 8995, který se nachází ve špičkových telefonech Galaxy S8, Galaxy S8+ či Galaxy Note8. Procesor je založen na moderní 10nm výrobní technologii a nachází se v něm LTE model Cat. 18 umožňující rychlost stahování až 1,2 Gb/s nebo odesílání dat rychlostí až 200 Mb/s. Očekávat můžete celkem osm jader, přičemž čtyři hlavní jsou taktovány na 2,9 GHz. Zbylá čtyři jsou úsporná a hlavní pouze podporují. Při srovnání s minulou generací procesoru má jít o 40% nárůst výkonu.

Exynos 9810 se také může pochlubit hloubkovým strojovým učením a umělou inteligencí, díky čemuž dokáží budoucí telefony velmi rychle rozpoznávat obličeje na vašich fotografiích. Využití se najde také pro 3D skenování obličeje pro zabezpečení. Na bezpečnosti Samsungu vůbec záleží, neboť je v novém čipsetu samostatná jednotka starající se o lepší zabezpečení vašich otisků prstů či záznamu ze skenu oční duhovky. Nový procesor je připraven také na moderní fotoaparáty. Obrazový senzor má zvládat obsluhovat duální fotoaparát na zadní straně, čelní kamerku a skener oční duhovky. Grafický akcelerátor ARM-Mali G72 má mít o 20 % vyšší výkon.

Samsung bude nový procesor prezentovat v příštím týdnu na veletrhu CES 2018, na kterém redakce mobilenet.cz samozřejmě nebude chybět. Prvního nasazení by se Exynos 9810 měl dočkat u očekávaných vlajkových modelů řady Galaxy S9.

Zdroj: news.samsung.com

Diskuze ke článku
nolimited
ví se, kdy vyjde nová S9 - kdy bude k prodeji?
Absolut NoFak
Už se ví, s jakou zásadní vadou příjde S9?
Mara Studna
Mara Studna
Samsung si rozhodně nemůže dovolit žádný průser,nebot tímto strojem se rozhodl konkurovat Applu a hlavně chce dokázat,ře jeho stroje jsou na špičce a to je pro něj na prvním místě.V tomto případě se jako firma Samsung chce prezentovat na nejvyšší příčce a držím palce,ne pro to,že je to Samsung,ale pro to,že uvádějí špičkový fotoaparát,kterýzatím v kategorii fotomobilů nikdo neuvedl

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze