CES 2018 klepe na dveře: na jaké novinky se můžeme těšit?

2
CES 2018 klepe na dveře: na jaké novinky se můžeme těšit?
  • Letošní ročník veletrhu CES 2018 se koná od 9. do 12. ledna 2018
  • Klíčové tiskové konference však proběhnou již v neděli 7. a pondělí 8. ledna
  • Z pohledu mobilních telefonů bude lákat Sony, Samsung a objeví se dokonce i Google

Každoroční příval novinek z oblasti elektroniky započíná krátce po skončení bujarých silvestrovských oslav. Nejinak tomu je i v letošním roce, kdy vše vypukne již za pár dní. Letošní 51. ročník veletrhu CES započne v úterý 9. ledna a skončí v pátek 12. ledna. Některé klíčové tiskové konference se však uskuteční již s předstihem jednoho až dvou dnů. Na první novinky se tak teoreticky můžeme těšit už v neděli a především v průběhu pondělí 8. ledna.

CES Las Vegas

Veletrh CES 2018 má velmi široký záběr a týká se veškeré elektroniky. Pokud chcete mít kompletní přehled, sledujte nejen mobilenet.cz, ale také naše sesterské weby fDrive.cz a fZone.cz. Redakční tým vydavatelství 24net bude již tradičně přítomen přímo v Las Vegas a můžete se těšit na kompletní zpravodajství.

Acer

První tiskovou konferenci má naplánovanou Acer, a to již na nedělní večer. V jeho případě však v tuto chvíli nejsou známé žádné konkrétní a zcela nové produkty, kterých bychom se mohli dočkat. A kdyby, je krajně nepravděpodobné, že by šlo o mobilní telefony. Ve hře jsou tak spíše nové notebooky či konvertibly.

Tisková konference Aceru je plánována na neděli 7. ledna od 19:00 hodin středoevropského času.

Google

Vůbec poprvé se na veletrhu CES objeví americký softwarový gigant Google. Představení novinek se však přesto neočekává. Na největší akci svého druhu by měl naopak Google prezentovat například svou virtuální realitu Daydream a samozřejmě i nejnovější telefony Pixel 2 a Pixel 2 XL. Pro nás však nepůjde o nic nového, neboť jsme pro vás obě novinky již testovali.

Google Daydream View
Google Daydream

Lenovo

V Las Vegas se objeví také čínské Lenovo. Ani v jeho případě bychom neočekávali novinky z řad mobilních telefonů. Pravděpodobněji se jeví odhalení vlastního headsetu pro virtuální platformu Daydream. Vystavovat by pak Lenovo mělo také novou generaci notebooků řady ThinkPad.

Tisková konference Lenova je plánována na úterý 9. ledna od 8:00 hodin středoevropského času.

LG

Pondělí podvečer bude patřit jihokorejskému LG. Jeho výstava se bude točit zejména kolem novinky na poli chytrých televizorů. Výrobce již před pár dny představil dechberoucí 88palcový model s ultra vysokým 8K rozlišením. Pokud jde o mobilní telefony, neprosakují žádné informace.

LG 88palcová 8K TV
LG 88palcová 8K TV

Tiková konference LG je plánována na pondělí 8. ledna od 17:00 hodin středoevropského času.

Samsung

Tradičně silný by měl na veletrhu CES být jihokorejský Samsung. Novinky u mobilních telefonů však opět očekávat nemůžeme, neboť klíčovou novinku v podobě modelu Galaxy A8 (2018) už výrobce představil v prosinci. V Las Vegas by však měla být vůbec poprvé k vidění a můžete se těšit na dojmy z používání. Teoretická naděje na nový smartphone ale přeci jen žije. Nadále se totiž spekuluje o ohebném Galaxy X, který by mohl být prezentován alespoň jako prototyp. Téměř jisté je naopak odhalení nové moderní televize, zvěsti zmiňují až 150palcový QLED model. Samsung bude ukazovat i zajímavé nové produkty ze své divize C-Lab, o kterých jsme vás již informovali.

Samsung Galaxy A8 (2018)

Tisková konference Samsungu je plánována na pondělí 8. ledna od 23:00 hodin středoevropského času.

Sony

Japonské Sony rovněž nemůže chybět na akci typu CES v Las Vegas, a jelikož patří mezi největší výrobce chytrých televizí na světě, očekává se i v jeho případě představení nových modelů, včetně pomyslného vlajkového modelu. V případě Sony můžeme nadále doufat, že nevyjdou na prázdno ani fanoušci chytrých telefonů. Mohlo by totiž dojít k představení Xperia XZ2 Premium, případně některých modelů střední třídy.

Možná podoba Xperie XA2 od Sony

Tisková konference Sony je plánována na úterý 9. ledna od 2:00 hodin středoveropského času.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Určitě by bylo fajn,kdyby už zde na tomto veletrhu Sony představilo Novou XZ2 Premium,ale spíš to bude až v Barceloně,jinak by to bylo příjemné překvapení.Co ale vypadá luxusně,je Nová Televize od LG,88 Palců a rozlišení 8K?Tak to je tedy moc hezké a k tomu model od Samsungu,čtu,že se jedná o 150 palců a OLED display-to musí být pastva pro oči,také bych se rád podíval
Mich
co ta tiskovka Aceru dnes ... je na to nekde link ? Dík

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze