Samsung Galaxy A8 naživo: Infinity displej ve střední třídě

aktualizováno o video
18
Samsung Galaxy A8 naživo: Infinity displej ve střední třídě
  • Galaxy A8 jsme mohli vyzkoušet na veletrhu CES v Las Vegas
  • 5,6palcový infinity displej zabírá většinu přední strany, rámečky jsou však větší než u Galaxy S8
  • Umístění čtečky otisků prstů je lepší než u Galaxy S8
  • Zaujme duální čelní a kvalitní zadní fotoaparát
  • Kvalitně zpracované tělo nabídne i voděodolnost

Doplněno o video

Na speciální události v Las Vegas jsme mohli poprvé vyzkoušet zbrusu nový Samsung Galaxy A8 (2018). Nástupce úspěšné loňské generace Galaxy A byl představen koncem prosince a jeho preview, ve kterém si můžete přečíst vše o funkční výbavě, jsme vám přinesli již dříve. Dnes přinášíme první dojmy a fotogalerii.

Samsung Galaxy A8 (2018) – CES 2018

Galaxy A8 pro rok 2018 si bere to nejlepší z loňské generace Galaxy A a zároveň největší tahák z Galaxy S8. Infinity displej tak poprvé u Samsungu vidíme i ve vyšší střední třídě. Přední strana telefonu je tak mnohem lépe využita, displej s úhlopříčkou 5,6 palce má nově poměr stran 18:9 a je tedy více protáhlý. Wow efekt z Infinity displeje ale není zdaleka takový jako u Galaxy S8.

Ta totiž má navíc displej mírně zakřivený po stranách a boční rámečky jsou skutečně minimální. Také pod displejem má S8 ještě méně místa, čemuž nasvědčují i takřka stejné rozměry obou telefonů, přičemž S8 disponuje ještě větším 5,8palcovým displejem.

Srovnání Galaxy A8 (2018) a Galaxy S8

Také po konstrukční stránce se Galaxy A8 povedl. Samsung vsadil na osvědčenou klasiku v podobě kovového rámu a skleněných zad. V ruce působí solidně a díky zaobleným bokům a okrajům zad padne i dobře do ruky. Nejvíce se mi líbila stříbrná verze Orchid Gray, zlatá působila také elegantně. Černá klasika je opravdu temně černá, hodně přitahuje otisky prstů a nejvíce připomíná Galaxy S8.

Pochválit musím i lepší umístění čtečky otisky prstů pod zadní fotoaparát. Jde určitě o lepší řešení, než umístění vedle fotoaparátu jako u S8 nebo Note 8. Prst sem lépe dosáhne a čtečku jde i lépe nahmatat. Mnohem raději bychom ale čtečku viděli zpátky vepředu.

Na tuzemský trh novinka dorazí ve všech barevných variantách již za pár týdnů, a to za doporučenou cenu 12 990 Kč včetně DPH.

Samsung Galaxy A8 (2018)

Rozměry149,2 × 70,6 × 8,4 mm, 172 g
DisplejSuper AMOLED, 5,6" (2 220 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorSamsung Exynos 7 Octa, 2×2,2 GHz + 6×1,6 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB / 32 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:22 hodin
Diskuze ke článku
Cáca
Takže lg g6 ho rozdrtí
Michal
Za tu cenu nemá smysl když S8 koupíte za 13000.
Za 6-7 tisíc proč ne.
Areon
Hmm tak to bude muset klesnout aby to bylo prodejné. Cenově by to mohlo být výhodné tak za 10 000Kč a to bych i tak spíš uvažoval o Xperii XA2 ultra, kterou snad nepředsraží a vypadá na pohled pěkněji.
Marduch
Tak to je oproti S8 fakt ošlivý, lacině vypadající..atrapa. Prý Infinity displej, tak buď je to až ke krajům a pak jde o Infinity displej. Nebo ne a pak to není Infinity displej!Trošku soudnosti Martine....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze