Samsung Galaxy A8 je tady: má Infinity displej i přední duální fotoaparát

27
Samsung Galaxy A8 je tady: má Infinity displej i přední duální fotoaparát
  • Galaxy A8 nabídne osmijádrový procesor, 4 GB RAM a především 5,6palcový Infinity displej s tenkými rámečky
  • Nad displejem najdeme také duální přední fotoaparát a na zádech 16Mpx hlavní snímač či čtečku otisků prstů
  • K dostání bude v druhé polovině ledna ve třech barevných variantách za 12 999 Kč

Samsung už pravděpodobně nebavily neustálé úniky jeho odlehčené vlajkové lodi, a tak jsme se jí dočkali dříve, než se čekalo. Dle očekávání se novinka jmenuje Galaxy A8 a k dispozici bude v druhé polovině ledna 2018 v černé, zlaté a šedivé verzi, která ovšem vypadá spíše jako fialová. Hlavním rozdílem oproti předchůdci v podobě Galaxy A5 (2017) je Infinity displej s poměrem stran 18,5:9 a tenkými rámečky. Další parametry tohoto Super AMOLED displeje čítají Full HD+ rozlišení či úhlopříčku 5,6 palců.

Celé zařízení je stejně jako Galaxy S8 z obou stran skleněné a pouze po obvodu najdeme lesklý rám z hliníku. Zajímavé ovšem je, že i přes menší displej je A8 výrazně větší než S8 a má mnohem vyšší hmotnost. Rámeček tedy nebude tak tenký, jak by si mnozí přáli zejména kvůli absenci zahnutých boků. Dostalo se také na voděodolnost IP68, slot pro microSD karty a reproduktor umístěný stále na pravém boku. Zároveň je A8 prvním telefonem řady A, který podporuje VR brýle od Samsungu Gear VR. Dle očekávání se také přestěhovala čtečka otisků prstů na záda zařízení, avšak na rozdíl od vlajkových modelů je zde umístěna mnohem šikovněji kousek pod hlavním fotoaparátem.

Ten nabídne 16 Mpx s výbornou světelnost f/1,7 a elektronickou stabilizací, která by se měla postarat o kvalitní snímky. Zajímavější je však v tomto případě výjimečně přední strana, kde najdeme duální čelní fotoaparát v konfiguraci 16 + 8 Mpx se světelností f/1,9. Mezi fotoaparáty můžete samozřejmě přepínat a vybrat si tak mezi celoplošně ostrými selfies, nebo selfies s rozostřením pozadím, které můžete upravovat i po vyfocení snímku.

Uvnitř telefonu tiká doposud neohlášený typ osmijádrového procesoru Exynos s dvěma 2,2GHz jádry a šesti 1,6GHz jádry. RAM se dostala na 4 GB a interní úložiště bude činit buď 32 GB, ale snad se i u nás dočkáme také verze s dvojnásobným prostorem. Baterie má 3 000 mAh a pro její rychlé dobíjení poslouží USB-C. Z konektivity nechybí NFC, Wi-Fi ac či Bluetooth 5.0. O systém se postará bohužel stále ještě Android 7.1.1 Nougat, avšak alespoň se můžeme těšit na užitečnou Always On funkci.

Za zmínku stojí i prozatím u nás nehlášená větší verze Galaxy A8+, která bude hardwarově identická až na pár parametrů. Super AMOLED Infinity displej bude mít 6 palců, avšak stejné rozlišení. Baterie se zvýší až na 3 500 mAh a k dispozici bude rovněž verze s 6 GB RAM. O oficiální české ceně většího Galaxy A8+ zatím nepadlo ani slovo, ale menší A8 se bude nabízet za doporučenou maloobchodní cenu 12 999 Kč.

Samsung Galaxy A8 (2018)

Rozměry149,2 × 70,6 × 8,4 mm, 172 g
DisplejSuper AMOLED, 5,6" (2 220 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorSamsung Exynos 7 Octa, 2×2,2 GHz + 6×1,6 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB / 32 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:22 hodin
Diskuze ke článku
pnuda
Telefon jako takový je zajímavý, ale začínám se bát jestli vůbec ještě někdo bude v roce 2018 vyrábět telefony okolo 5ti palců, tohle je další z mnoha telefonů představených za poslední dva měsíce s displejem nad 5.6"...
Mara Studna
Mara Studna
Povedl se,stejně Však Všichni očekáváme Vlajkový model S9,S9 Plus,ale i toto se bude dobře prodávat.
ff
Dobrý den, je nějaká šance, že bude na našem trhu k dispozici v dual sim variantě? Děkuji.
JHZ
Takže 6" displej v nesmyslném nudlovém formátu 18,5 : 9 -ok.
Realná velikost displeje je tedy při prohlídce standartního
videa na YouTube 16 : 9 ve skutečnosti někde kolem pěti palcú 5"- ok.
K čemu to je? -K hovnu. A telefon je dlouhý 16 centimetrů. K čemu?
K -hovnu.
Při délce telefonu 15 centimetrů dokáže například Huawei do Mate 10 narvat šestipalcový displej v plnohodnotném formátu 16 : 9 ok ? A ještě k tomu má čtečku na prední straně pod displejem !!! Lidé zapněte konečně mozky, a nenechte si furt srát těmi marketingovými blby na hlavu.
Displej by se v dnešní době měl měřit pouze na jeho šířku a ne délku.
A jinak, takovej Honor V10 - 6" 18 : 9, má třeba díky o půl palce kratšímu displeji v reálu také větší displej než A8+, a k tomu ještě čtečku pod displejem.
Abych tady předešel komentářům že jsem náhodou zaujatý proti Samsungu, -Jsem majitelem Samsung Note 3.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze