GPU Turbo od Huawei potvrzeno pro další telefony. V červnu dorazí na Mate 10

5
GPU Turbo od Huawei potvrzeno pro další telefony. V červnu dorazí na Mate 10
  • GPU Turbo je softwarová záležitost, kterou hodlá výrobce nasadit do dalších telefonů
  • Technologie má vylepšit herní výkon
  • Již v červnu se má GPU Turbo rozšířit na Mate 10 Pro

Včera byl oficiálně zahájen veletrh CES Asia 2018, kterého se redakce mobilenet.cz již tradičně účastní. Na úvodní tiskové konferenci Huawei jsme se dočkali informací týkajících se technologie GPU Turbo. O té jsme prvně slyšeli v souvislosti s herním Honorem Play. Jak se však ukazuje, GPU Turbo není žádné hardwarové vylepšení grafiky, ale pouze softwarové. Postupem času se totiž rozšíří i do stávajících smartphonů společnosti Huawei.

Huawei
Na veletrhu CES Asia 2018 Huawei hovořil o technologii GPU Turbo

GPU Turbo zvyšuje grafický výkon a dle slov zástupců Huawei by měl i telefon střední třídy dosáhnout v případě herního výkonu kvalit top modelů. Pomocí GPU Turbo se má o 60 % navýšit výkon grafické karty a přitom současně klesnout energetická náročnost o 30 %. Vyšší výkon by tak neměl být nijak fatální pro výdrž na nabití. Výrobci se údajně podařilo upravit výkon grafické karty v samotných základech a do budoucna počítá, že se GPU Turbo osvědčí i v případě rozšířené (AR) a virtuální (VR) reality. Uživatelé se mají těšit na výrazně vyšší framerate ve hrách a snížení jitter a případných lagů.

Již během června by se GPU Turbo formou aktualizace mělo objevit na smartphonech Huawei Mate 10 Pro a Honor V10. V průběhu letních prázdnin se dočkají majitelé vlajkových modelů P20, P20 Pro a dále například telefony Honor 7X či Huawei Mate 9.

Diskuze ke článku
PetrV
Huawei mám rád , řada Mate je opravdu skvělá , šlape na jedničku
mato
No hlavne by to chcelo objasniť o čo ide. Takto to znie dosť lacno a nedôveryhodne.
Martin
A myslíte že to dorazí na máte 10 pro i do ČR?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze