Samsung už má skládací telefon, ukázal jej za zavřenými dveřmi veletrhu CES 2018

9
Samsung už má skládací telefon, ukázal jej za zavřenými dveřmi veletrhu CES 2018
  • Skládací telefon by již mohl být na dohled, aktuální vývojové stádium Samsung ukázal za zavřenými dveřmi
  • V první vlně bychom se měli dočkat telefonu s možností přehnutí na půl
  • Start výroby je plánován na listopad 2018

Na opravdový skládací telefon se nadále spíše čeká. Jistý náznak předvedlo čínské ZTE s modelem Axon M, avšak nešlo o nic přelomového. Velmi obdobný koncept jsme mohli vidět kdysi dávno u tabletu Sony Tablet P. Hlavním tahounem opravdových skládacích telefonů by měl být Samsung. Příležitostí ukázat vývoj byl samozřejmě před pár dny skončený veletrh CES 2018. Na něm však Samsung žádný prototyp neukázal, alespoň ne v běžné části. Objevily se informace, že za zavřenými dveřmi přeci jen několika vybraným jedincům dovolil nahlédnout pod pokličku vývoje.

Údajně tak bylo k vidění zařízení, o kterém se často mluví jako o Samsungu Galaxy X. Dle dostupných informací má jít o smartphone s displejem o úhlopříčce 7,3 palce a poměrem stran 21:9. Dané zařízení má ohebný mechanismus uprostřed a dojde tak k jeho přehnutí v půli, čímž se usnadní jeho přenášení. Má jít o vcelku očekávaný mechanismus, který však trpí drobnými nedokonalostmi. Například k sobě zcela dokonale nepřiléhají obě přehnuté části. Samsung však má dost času na doladění.

Lenovo Cplus
Možná podoba ohnutí, na animaci prototyp od Lenova

K vidění mělo být i další zařízení, které se naopak bude rozkládat. V tomto případě je však před výrobcem ještě notný kus cesty, což zástupci Samsungu skutečně přiznali. Konstrukce má údajně značné problémy s bytelností, což ukazuje, že ohebný mechanismus a jeho kvalita budou klíčové parametry pro případný úspěch zařízení tohoto typu. Předpokládá se, že druhý viděný model tak dorazí až po první verzi.

Přes všechna příkoří by Samsung už jistě rád uvedl první zařízení na trh, což naznačuje časový plán, který se shoduje s dřívějšími informacemi. Vývoj ohebných displejů finálního zařízení se má rozběhnout v březnu, přičemž samotná výroba v září. Celé zařízení, tedy možný Samsung Galaxy X, by se měl začít vyrábět v listopadu 2018. Existuje tak šance, že bychom se do roka mohli dočkat finálního představení.

Zdroj: theinvestor.co, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Pavel Toman
Pavel Toman
a dají tam android kterej to celý pohřbí :D
chuck
Mno, uvidíme jako fičúry to přinese.Na podzim přijde mobilní Windows, bude to zajímavé. Apple opět zaspal.
Karel Čtvrtý
Karel Čtvrtý
no nic moc......ale až s tím přijde Apple tak to teprve bude pecka
Janek
O tuto technologii se pokouší řada návrhářů a výrobců zatím bez úspěchu. Pokud se někomu podaří vytvořit display tak, aby dokonale přiléhal, tak to bude genius. Technický, na základě fyziky a dosud známých materiálů to není možné, vždy zůstane nejaka mezera, byť přijatelná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze