Samsung Galaxy S10 s výřezem a další zprávy týdne

mNews
Samsung Galaxy S10 s výřezem a další zprávy týdne
  • Nový Samsung Galaxy 10 se představí ve čtyřech verzích a dostane kruhový výřez přímo v displeji
  • Facebook v tomto roce propojí chat v Messenger, Instagram a WhatsApp
  • mNews přináší ty nejzásadnější zprávy uplynulého týdne

Ještě před oficiálním odhalením se díky únikům můžeme podívat na očekávaný Samsung Galaxy S10, novinky pro nás má ale i Facebook nebo Oppo. Vítejte u mNews.

Samsung Galaxy S10 s dírou v displeji – mNews

Samsung Galaxy S10 dostane průstřel v displeji

Chvíli před oficiálním představením na internet unikly fotografie nových Samsungů Galaxy S10. Pokud se tato podoba potvrdí, což je velmi pravděpodobné, displej bude téměř bezrámečkový a selfie kamera se schová do kruhového výřezu v displeji. Telefon by měl přijít až ve čtyřech variantách. Těšit se údajně můžeme i na rychlé bezdrátové nabíjení nebo svižnou ultrasonickou čtečku otisků v displeji. Vypadá to, že Samsung nechce ponechat nic náhodě a stále zvládne inovovat.

Samsung Galaxy M20 se k nám dostane v únoru

Z druhé strany cenového spektra se na nás chystá Samsung Galaxy M20. M je zcela nová řada, která míří předně na rozvojové trhy, ale vybavenější z telefonů se podívá i k nám. To znamená 4 GB RAM, 64 GB úložiště a osmijádrový procesor. Tentokrát nebude chybět ani USB-C. Na první pohled zaujme velký 6,3palcový displej s kapkovitým výřezem a tenkými rámečky. Ve střední třídě Samsungu minulý rok ujel vlak, uvidíme, zda mu tato novinka za 6 tisíc korun pomůže. Dostupná bude do konce února.

Facebook propojí Messenger, Instagram a WhatsApp

Facebook chystá novinku, která by nám mohla usnadnit život. Do konce roku chce totiž propojit chatovací aplikace Messenger, Instagram a WhatsApp. Neznamená to však sloučení aplikací do jedné, jen budete moci komunikovat s ostatními naskrz služby. Zároveň se dočkáme bezpečnějšího šifrování zpráv.

Oppo zakryje průstřel ikonou foťáku

O kruhovém výřezu v displeji již padla řeč. Nový patent Oppa ukazuje, že by ho mohl obklopit ikonou foťáku. Ta by mohla být viditelná i skrze prostředí telefonu, nejen na domovské obrazovce. Nápad je to na první pohled zajímavý. Fakticky tím ale ukousnete ještě více displeje než výřez sám, ikona bude stejně zbytečně vysoko, abyste na ni klepli a před focením si ještě čočku zapatláte prstem. Myslím, že se řešení reálně v žádném telefonu nikdy nedočkáme a bude to tak jedině dobře.

A když už si člověk začínal myslet, že podoba telefonů je nudná a není už co vymýšlet, každý týden řešíme nové nápady, jak si poradit s různými výřezy, kamerkami a podobně. Jsem vážně zvědavý, na čem se to během tohoto roku ustálí.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze