Facebook plánuje po letech integrovat sekci zpráv zpět přímo do hlavní aplikace

Facebook plánuje po letech integrovat sekci zpráv zpět přímo do hlavní aplikace
Fotografie: pixabay.com
  • Vývojářka Jane Manchun Wong na svém Twitteru ukázala, jak by měla vypadat integrace zpráv do aplikace Facebooku
  • Pro pokročilejší funkce, jako je například volání nebo sdílení souborů, budou muset uživatelé přejít do samostatné chatovací aplikace
  • Ke sloučení aplikací a integraci do aplikace Facebooku by mělo dojít nejdříve v roce 2020

Na začátku letošního roku jste možná zaslechli o plánech Facebooku sloučit chatovací aplikace Messenger, Instagram a WhatsApp. Oficiálním důvodem k tomuto kroku je zvýšení uživatelského komfortu a také zajištění hromadné podpory end-to-end šifrování. CEO společnosti, Mark Zuckerburg, potvrdil, že ke sloučení dojde, nikoliv však v brzké budoucnosti.

Kromě sloučení však údajně dojde také k integraci chatu zpět do, od roku 2014, samostatné aplikace Facebooku. Upozornila na to vývojářka Jane Manchun Wong, která je specialistkou v oblasti reverzního inženýrství. Na svém Twitteru odhalila, jak by mohla vypadat integrace chatovacích aplikací do aplikace Facebooku.

Screenshoty odkazují na klasický bílo-modrý design a dedikovanou ikonku v pravém horním rohu, která otevře sekci zpráv. Neznamená to však, že bychom měli (alespoň hned na začátku) přijít o samostatné chatovací aplikace. Chatování v aplikaci Facebooku umožní totiž pouze základní funkce a pro ty pokročilejší, jako je například volání nebo sdílení souborů, budou muset uživatelé přejít do samostatné chatovací aplikace.

V současnosti není jasné, kdy ke sloučení, respektive integraci do aplikace Facebooku dojde. Proslýchá se však, že dříve než v roce 2020 se tak nestane.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Brumbulíček
Už na to koukám se slzou v oku, kdy se telefony od Apple zvětšují a ovládací prvky nenechají dole, ale přesunou je nahoru, Gratulace, tohle muselo hodně bolet :.ú)
Napis meno sem
Mile od Vas ze ste dali do zoznamu za clanok aj Blackberry OS

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze