Facebook chce do konce roku propojit chatovací aplikace Messenger, Instagram a WhatsApp

7
Facebook chce do konce roku propojit chatovací aplikace Messenger, Instagram a WhatsApp
  • Všechny tři aplikace by měly nově podporovat end-to-end šifrování
  • Novinka má podle Facebooku uživatelům zajistit rychlejší, jednodušší, spolehlivější a bezpečnější chatování

Uživatelé tří populárních platforem Messenger, WhatsApp a Instagram k sobě budou mít nově o mnoho blíže. Ke sloučení aplikací však nedojde a každá bude i nadále fungovat samostatně. Pouze s tím rozdílem, že si uživatelé budou moci posílat zprávy napříč těmito aplikacemi.

Cílem Marka Zuckerberga je, aby všechny tři aplikace obsahovaly end-to-end šifrování, jakmile bude integrace nové funkce dokončena, což je naplánováno již na konec tohoto roku, případně začátek roku 2020. V současnosti má ze tří jmenovaných aplikací end-to-end šifrování pro všechny konverzace defaultně zapnutý pouze WhatsApp. Ve vyjádření Facebooku se rovněž uvádí, že novinka přinese uživatelům rychlejší, jednodušší, spolehlivější a bezpečnější chatování.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
anonym
End to end šifrování na messengeru bych chtěl vidět. Momentálně je totiž nejprolezlejší a nejšpiclovanější platforma co existuje. Byl jsem uplně v šoku, když jsem třeba poslal partnerce odkaz na porno a druhý den koukám, odkaz odebraný z poznámkou, že to odporuje pravidlům facebook komunity. V soukromé konverzaci!!!
huhukoktejl
hlavne nevim jak by to chteli udelat... WA ma end-to-end na bazi telefonu, tech fyzickych pristroju. Plnohodnotny klient na PC neexistuje, jenom ten paskvil ktery je ale zase napojeny na mobil.... bez WA apky v mobilu z webu nic na WA neposle se...., webovy messenger do toho jen tak pridat asi nepujde? Nebo ty zpravy ve facebooku to neni ten messenger? (nevim nepouzivam).

Telegram ma end to end pojmenovany jako secret chat a jde to taky jen na mobil - mobil. Ma plnohodnotne klienty na PC/Mac apod... ale pak ta komunikace s mobilem uz neni jako end to end a je to jenom "normalni" chat, nikoliv "secret chat".

Jiří
Čili s nástupem end-to-end šifrování se můžeme rozloučit s webovým klientem messenger.com a máme si zvykat na ten hnus, který má WhatsAppWeb? :-(
VSA
Asi vše překopou na zabezpečení obdobně jako to má https://wire.com/en/blog/key-verification-secure-conversations/

WA už nebude podobně jako Signal a Threema doručovat zprávy jen do mobilu, ale bude je ponechávat na serveru. Z WA zůstane jen jméno a třeba originální skin. Střeva se budou muset sjednotit s messengerem a Instagramem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze